3 روش طرز تهیه زرشک پلو
به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و مهمانی ها استفاده می گردد. این غذای لذیذ ترکیبی از برنج پخته شده با زرشک و مرغ همراه با زعفران و دیگر ادویه ها است که طعمی منحصر به فرد دارد. در این مقاله، به سه روش مختلف طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، ساده خانگی و مرغ ریش ریش خواهیم پرداخت. بعلاوه با ترفندهای خوشمزه تر شدن این غذا بیشتر آشنا خواهیم شد.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مواد لازم
- برنج: 3 پیمانه
- مرغ: 4 تکه (ران یا سینه)
- زرشک: 1 پیمانه
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- زعفران: 1/2 قاشق چای خوری
- روغن: به اندازه لازم
- کره: 50 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو: 1 قاشق غذاخوری
- آب پرتقال تازه: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
- خلال بادام و پسته (اختیاری): برای تزیین
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ همراه سس پرتقالی
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی مرحله به مرحله
مرغ ها را با نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل زعفران دم نموده و آبلیمو یا آب پرتقال مزه دار کنید و کمی در یخچال بگذارید تا طعم دار شوند.
پیازها را خلالی نموده و در اندازهی روغن یا کره تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. مرغ های مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ ها طلایی شوند. زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید. رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه نموده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن روشن تر گردد. نمک، فلفل و زعفران دم نموده را به همراه 2 تا 3 پیمانه آب به مرغ اضافه کنید و بگذارید تا مرغ ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
برنج را در آب جوش با اندازهی نمک بریزید و بگذارید تا بجوشد و کمی نرم گردد. سپس آن را آبکش کنید. در قابلمه اندازهی روغن یا کره بریزید و در صورت استفاده از ته دیگ (سیب زمینی یا نان)، آن را در ته قابلمه بچینید. برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید، دم کنی را بگذارید و روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج به خوبی دم بکشد.
زرشک ها را بشویید و در آب سرد خیس کنید. سپس آن ها را خشک نموده و در تابه ای با اندازهی روغن یا کره تفت دهید.
بخشی از برنج دم کشیده را با زعفران دم نموده مخلوط کنید تا برنج زعفرانی گردد. برنج سفید را در دیس بکشید و برنج زعفرانی را به صورت خطوطی یا به شکل دلخواه روی آن قرار دهید. زرشک های آماده شده را به صورت یکنواخت روی برنج پخش کنید. مرغ های پخته شده را کنار برنج یا روی آن قرار دهید و در صورت تمایل با خلال بادام و پسته و کمی زعفران تزیین کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده خانگی
مواد لازم
- برنج: 3 پیمانه
- مرغ: 4 تکه (ران یا سینه)
- زرشک: 1/2 پیمانه
- پیاز: 1 عدد میانه
- زعفران: به اندازه لازم
- روغن: به اندازه لازم
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
طرز تهیه
مرغ ها را با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید و در قابلمه ای با پیاز خرد شده تفت دهید تا طلایی شوند. زرشک ها را با کمی روغن و زعفران تفت دهید. برنج را آبکش نموده و در قابلمه به همراه زعفران دم نموده بپزید. در این مرحله، مرغ های پخته شده را روی برنج بریزید و زرشک ها را روی آن پخش کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش
مواد لازم
- برنج: 3 پیمانه
- فیله مرغ: 5-6 عدد
- زرشک: 1/2 پیمانه
- پیاز: 1 عدد میانه
- زعفران: به اندازه لازم
- روغن و کره: به اندازه لازم
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
طرز تهیه
فیله های مرغ را با نمک و فلفل مزه دار نموده و در قابلمه با پیاز خرد شده تفت دهید تا کاملاً پخته و طلایی شوند. سپس مرغ ها را ریش ریش کنید. زرشک ها را با کمی کره و زعفران تفت دهید. برنج را آبکش نموده و در قابلمه دم کنید. برنج دم شده را در بشقاب بریزید، مرغ های ریش ریش شده را روی آن بریزید و با زرشک تفت داده شده تزئین کنید.
طرز تهیه 6 مدل قیمه نذری مجلسی خوشمزه و لذیذ
ترفندهایی برای خوشمزه تر کردن زرشک پلو با مرغ
تا به اینجا با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به 3 روش مختلف آشنا شدیم. نکته قابل توجه این است که بعضی از نکات و ترفندها می توانند به شما یاری نمایند تا این غذا را خوشمزه تر و بهتر تهیه کنید. در ادامه با این نکات آشنا خواهیم شد. با رعایت این نکات و توجه به جزئیات، شما می توانید زرشک پلوی خوش طعمی تهیه کنید و از طعم و رایحه بی نظیر آن لذت ببرید.
انتخاب مواد اولیه باکیفیت
زرشک تازه و خوشرنگ انتخاب کنید. زرشک های ترش تر معمولاً طعم بهتری به غذا می دهند. بعلاوه زعفران اصل عطر و رنگ بی نظیری به غذا می بخشد. نکته قابل توجه دیگر این است که سراغ برنج اصیل ایرانی مانند برنج های شمال ایران که عطر و طعم بی نظیری دارند، بروید.
شست وشوی درست زرشک
بهتر است نکاتی را در شست وشوی زرشک رعایت کنید. زرشک ها را به آرامی بشویید و به مدت 10-15 دقیقه در آب سرد خیس کنید تا شن و خاک آن ها جدا گردد.
نکات مهم در تفت دادن زرشک
قبل از تفت دادن زرشک ها، آن ها را کاملاً خشک کنید. زرشک ها را در کره یا روغن تفت دهید. استفاده از کره طعم بهتری به زرشک می دهد. بعلاوه بعد از تفت دادن زرشک، شکر (به اندازه یک قاشق غذاخوری) اضافه کنید تا زرشک ها شفاف و خوشرنگ شوند.
مزه دار کردن مرغ
بهتر است مرغ ها را قبل از پخت به مدت چند ساعت (حتی یک شبانه روز) در ترکیبی از ماست، آبلیموی تازه، زعفران، نمک و فلفل و سایر ادویه های مورد علاقه خود بخوابانید. این کار باعث می گردد مرغ ها طعم دار شده و در نهایت نرم تر و خوشمزه تر شوند.
ترفندهای زمان پخت مرغ
بهتر است مرغ ها با حرارت ملایم پخته و نرم شوند. می توانید کمی زعفران دم نموده به آب مرغ اضافه کنید تا طعم و رایحه بهتری پیدا کند.
پخت برنج
برنج را به مدت کافی خیس کنید تا بهتر پخته گردد. هنگام پخت برنج، اندازهی روغن یا کره اضافه کنید تا برنج نرم و خوشمزه تر گردد. بعلاوه برنج را به دقت آبکش کنید تا دانه های برنج به هم نچسبند.
ترتیب سرو را رعایت کنید
هنگام سرو، برنج سفید را در دیس بریزید و برنج زعفرانی را به صورت خطوطی یا با طرح دلخواه روی آن قرار دهید. بهتر است زرشک تفت داده شده را به صورت یکنواخت روی برنج پخش کنید. مرغ ها را به شکل زیبا و مجذوب کننده در کنار برنج یا روی آن قرار دهید.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی مرحله به مرحله (به 3 روش)
نتیجه گیری
در این مطلب با 3 روش برای تهیه زرشک پلو با مرغ آشنا شدیم. شما می توانید زرشک پلو را به صورت خانگی، مجلسی یا ریش ریش تهیه کند که روش هر 3 مد ل را کامل شرح دادیم. همانطور که گفتیم این غذا با ترکیبی از برنج خوش عطر، زرشک ترش و مرغ نرم و طعم دار تهیه می گردد و یکی از غذاهای بی نظیر ایرانی است که نه تنها در مجالس و جشن ها بلکه در وعده های غذایی روزانه نیز بسیار محبوب است. البته بعضی افراد این پلو را خوشمزه تر می پزند و از بعضی ترفندها استفاده می نمایند.
شما هم می توانبد با رعایت نکات کلیدی و استفاده از مواد اولیه باکیفیت که در این مطلب این موارد را شرح دادیم، یک زرشک پلو خوشمزه تهیه کنید و از طعم لذیذ آن کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ