نسبت ترکیبات سبزی قلیه ماهی جنوبی و شمالی

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، سبزی قلیه ماهی چی هست؟ این سوال برای هر منطقه از ایران یک جواب ویژه دارد. در واقع پایه اصلی ترکیب سبزی در این خورش اصالتا جنوبی، برای همه شهرها یکسان است و در شهرهای به خصوصی، سبزی های محلی آن منطقه وارد دستور شده و عطر و طعمی نو به آن بخشیده است. در این مطلب تمامی نسبت ها و ترکیبات سبزی در خورش قلیه ماهی و قلیه میگو را به شما ارائه می دهیم؛ با ما همراه باشید.

نسبت ترکیبات سبزی قلیه ماهی جنوبی و شمالی

ترکیب سبزی قلیه ماهی چیه؟

1. سبزی قلیه ماهی اهوازی

سبزی قلیه ماهی خوزستانی شامل گشنیز و شنبلیله است و در بیشتر شهرهای ایران از این ترکیب استفاده می گردد:

  • گشنیز خرد شده: 900 گرم
  • شنبلیله خرد شده: 100 گرم

2. سبزی قلیه ماهی بوشهری

بوشهری های نازنین علاوه بر دو سبزی معروف قلیه ماهی، کمی هم شوید به آن اضافه می نمایند:

  • گشنیز خرد شده: 800 گرم
  • شنبلیله خرد شده: 100 گرم
  • شوید خرد شده: 100 گرم

3. سبزی قلیه ماهی شمالی

در قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله که سبزی اصلی قلیه ماهی است از سبزی محلی چوچاق نیز استفاده می گردد که عطر متمایزی به آن می دهد.

  • گشنیز خرد شده: 850 گرم
  • شنبلیله خرد شده: 90 گرم
  • چوچاق خرد شده: 60 گرم

در دستور تهیه قلیه ماهی شمالی از مغز گردوی آسیاب شده نیز استفاده می گردد که در قلیه ماهی جنوبی جایگاهی ندارد. همچنین چاشنی مورد استفاده در قلیه ماهی شمالی، رب انار ترش است در حالیکه در قلیه ماهی جنوبی اغلب از تمر هندی برای مزه دار کردن این غذا استفاده می گردد.

نکات پخت قلیه ماهی جنوبی جا افتاده

  • در ترکیب سبزی حتما نسبت را رعایت کنید. در غیر این صورت قلیه ماهی تلخ می گردد و علت تلخی قلیه ماهی هم رعایت نکردن نسبت سبزی و زیاد ریختن شنبلیله است.
  • در روش سنتی و اصیل طرز تهیه قلیه ماهی مجلسی جنوبی در واقع ماهی را سرخ نمی نمایند و به صورت خام در خورش می اندازند. اگر تمایل دارید می توانید کمی ماهی را سرخ کنید اما مراقب باشید گوشت ماهی خشک نگردد و نرم و آبدار باقی بماند.
  • در روش سنتی و اصلی پخت قلیه ماهی مجلسی جنوبی و بوشهری و خوزستانی، سبزی قلیه را به همراه سیر و پیاز در یک هاون عظیم حسابی می کوبند و له می نمایند و سپس آن ها را با هم تفت می دهند. این یکی از چند راز خوشمزگی قلیه ماهی است.
  • یکی از فوت و فن های طرز درست کردن قلیه ماهی خوشمزه جا انداختن و به روغن افتادن آن است. می توانید بعد از درست شدن قلیه ماهی و سرانجام زمان پخت خورش، به مدت ده دقیقه شعله گاز را بسیار ملایم کنید تا خورش تان حسابی روغن بیندازد.
  • ترکیب سبزی ها در قلیه ماهی مجلسی باید آنقدر ریز گردد که سبزی حالت خمیری پیدا کند. برای این که سبزی حسابی ریز و خرد گردد می توانید آن را به همراه پیاز در غذاساز بریزید و با هم میکس کنید تا سبزی به ریزترین حالت ممکن خرد گردد و حالت خمیری پیدا کند و پیاز هم در خورش معین نباشد.
  • در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهید و در اواسط پخت قلیه به آن اضافه کنید تا خوشرنگ گردد.
  • از هر نوع ماهی مثل قزل آلا یا هر نوع ماهی دیگری که طعم آن را می پسندید می توانید برای تهیه قلیه ماهی بهره ببرید. نکته مهم این است که ماهی مورد استفاده شما گوشتی باشد.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. دقت کنید که سبزی قلیه میگو نیز مانند قلیه ماهی است و هیچ تفاوتی بین آنها نیست. پیشنهاد می کنیم مطلب نسبت سبزی قورمه سبزی رستورانی با ترفندهای سرآشپزان را نیز در خبرنگاران بخوانید و ابهامات خود در خصوص سبزی قورمه سبزی را نیز برطرف کنید.

از قلم نیاندازید که می توانید سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 933

به "نسبت ترکیبات سبزی قلیه ماهی جنوبی و شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نسبت ترکیبات سبزی قلیه ماهی جنوبی و شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید