فیزیکدانان می گویند هرم جیزه، الکترومغناطیس را در خود متمرکز می نماید
به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، شاید شکل هرم بزرگ جیزه بتواند الهام بخش کشف های نوی در بخش فناوری نانوی نو باشد.
فیزیکدانان معتقد هستند که یافته های نو آن ها از هرم جیزه می تواند استفاده های فنی مانند فراوری سلول های کارآمدتر خورشیدی داشته باشد. پژوهشی که به تازگی اجرا شده است، نشان می دهد که شاید هرم بزرگ جیزه این توانایی را داشته باشد که در اتاق های داخلی خود که زیر بنا قرار گرفته اند، تابش الکترومغناطیسی را به صورت بسته های انرژی متمرکز نمایند.
گروهی از دانشمندان روسی به منظور درک چگونگی واکنش هرم به امواج رادیویی که به سمت آن می تابد و با هدف بازسازی شکل آن در مقیاس بسیار کوچک، یک پژوهش نظری انجام دادند. اما صرف نظر از رازگشایی هایی که از بعضی از وسایل مرموزی که در این سازه باستانی پیدا شده اند، دانشمندان امیدوار هستند که بتوانند از یافته های خود در کاربردهای فنی مانند ساخت سلول های کارآمد خورشیدی استفاده نمایند.
حدس ها در خصوص عملکرد احتمالی اهرام مصر از ابتدای قرن بیستم شایع شد و خیلی ها این بنای تاریخی را به موضوعات زیادی، از بیگانگان فضایی گرفته تا آخرالزمان، مرتبط دانستند. نظریه های غیرواقع بینانه ای در خصوص هرم بزرگ جیزه که قدیمی ترین و بزرگ ترین هرم در میان مجموعه هرم های جیزه و از عجایب هفت گانه دنیا است و هزاران سال پیش به عنوان آرامگاه فرعون خوفو ساخته شد، مطرح شده است.
در این مقاله، دانشمندان می گویند این سازه های شگفت انگیز، تخیلات مردم را برمی انگیزند و همین باعث می گردد افسانه های مختلف و فرضیات بی پایه و اساسی حول محور آن شکل بگیرد. به اعتقاد آن ها، مرموز بودن آن ها باعث اهمیت یافتن شان از دیدگاه دانشمندان شده است و آن ها را وامی دارد که از روش های مدرن برای کشف اسرار نهفته در هرم ها استفاده نمایند. آن ها از مدل های ریاضی برای درک چگونگی تعامل نور با نانوذره های فرضی استفاده می نمایند؛ این موضوع یکی از شگفتی های دنیا باستان است.
دکتر آندری ایولیوخین (Dr Andry Evlyukhin) از دانشگاه ITMO، که یکی از پژوهشگران تحقیق مذکور است، می گوید:
هرم های مصر همواره توجهات زیادی را به خود جلب نموده اند. ما هم به عنوان یک دانشمند علاقه زیادی به آن ها داریم. در نتیجه، تصمیم گرفتیم هرم بزرگ را به عنوان ذره ای در نظر بگیریم که امواج رادیویی را از هم پراکنده می نماید و بازمی تابند.
تحقیقات آن ها در مجله فیزیک کاربردی منتشر شده است.
دانشمندان ابتدا تخمین زدند که وضعیتی که به اصطلاح رزونانس نامیده می گردد را می توان با استفاده از طول موج های رادیویی 200 تا 600 متر در هرم به دست آورد که به این معنی است که انرژی الکترومغناطیسی در داخل و زیر سازه متمرکز شده است.
دکتر ایولیوخین گفت:
به خاطر کمبود اطلاعات در خصوص ویژگی های فیزیکی هرم، مجبور بودیم که از چند فرضیه استفاده کنیم. به عنوان مثال، ما فرض کردیم که حفره های ناشناخته ای در این هرم وجود ندارد و مواد ساختمانی آن همان ویژگی های سنگ آهک های معمولی را دارند و به صورت مساوی در داخل و خارج از هرم توزیع شده اند. با استفاده از این فرضیه ها توانستیم به نتیجه های جالبی برسیم که شاید کاربردهای عملی مهمی داشته باشند.
این دانشمندان اولین بار زمانی به علاقه خود درباره هرم بزرگ پی بردند که در حال اجرا تحقیقی روی نحوه تعامل نور و بعضی از نانوذرات بودند. نور را می توان در مقیاس نانو با تغییر میزان، شکل و شاخص انکسار مواد منبع نانوذرات کنترل کرد. اکنون، آن ها می خواهند بدانند که آیا با ایجاد نانوذراتی به شکل هرم بزرگ جیزه می توانند کاری نمایند که آن ها با امواج نور هم به همان شیوه ای تعامل نمایند که با امواج رادیویی در تعامل هستند؛ یعنی انرژی خود را روی منطقه ها ویژه ای متمرکز می نمایند.
دکتر پولینا کاپیتانوا (Polina Kapitanova)، یکی از فیزیکدانان دانشگاه ITMO، می گوید:
در صورت انتخاب موادی با خواص الکترومغناطیسی مناسب می توانیم به نانوذرات هرمی شکلی دست بیابیم که امیدواریم کاربردهای عملی در نانوسنسورها و سلول های کارآمد خورشیدی داشته باشند.
این اولین بار نیست که دنیا فیزیک و پژوهش های هرمی به هم رسیده اند. در مقاله ای که در سال 2017 در مجله طبیعت (Nature) منتشر شد، دانشمندان از روش های فیزیک ذرات برای کشف اتاق نوی در هرم بزرگ جیزه استفاده کردند که اولین اتاقی بود که از قرن نوزدهم به بعد آشکار می شد.
منبع: کجارو / independent.co.uk