چطور توده سرطانی پستان را تشخیص دهیم؟
به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، یک متخصص رادیولوژی با اشاره به ضرورت شناسایی توده های سرطانی کوچک پستان در مراحل اولیه، گفت: بعضی ضایعات پستان فقط با استفاده از MRI قابل شناسایی است.
به گزارش خبرنگاران، معصومه گیتی، متخصص رادیولوژی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره شناسایی توده های سرطانی در پستان،با اشاره به اینکه نمونه برداری از ضایعات غیر قابل لمس پستان سال هاست که با گاید تصویربرداری انجام می گردد، گفت: از موارد شناخته شده انجام نمونه برداری با گاید سونوگرافی است و یا انجام نمونه برداری از ضایعات کوچک با میکروکلسیفیکاسیون ها با گاید ماموگرافی که معمولا با دستگاه مخصوص استریو تاکسی انجام می گردد.
این متخصص رادیولوژی اضافه کرد: با توجه به اینکه MRI روش بسیار دقیق و حساسی است، لذا برای تشخیص توده های کوچک پستان که در مراحل ابتدایی سرطان هستند گزینه تشخیص بسیار مناسبی است. گاهی یک ضایعه یا توده مشکوک در پستان را با MRI پیدا می کنیم که در آنالیز های بیشتری که بعد از MRI انجام می دهیم، سعی می کنیم ضایعه را با سونوگرافی یا ماموگرافی پیدا کنیم.
گیتی با تاکید بر اینکه شناسایی ضایعات همواره با استفاده از روش سونوگرافی و ماموگرافی قابل انجام نیست، گفت: برخی مواقع ضایعه فقط با انجام MRI قابل مشاهده است.
وی اضافه کرد: در مواردی که ضایعه مشکوک تنها با MRI قابل شناسایی است، برای تشخیص ناچاریم نمونه برداری را با گاید MRI انجام دهیم.
این متخصص رادیولوژی گفت: بعد از تزریق ماده حاجب و مشخص کردن ضایعه پستان با MRI محل آن با روش های دقیق و با یک گرید مخصوص علامت گذاری می گردد.
گیتی اضافه کرد: پس از مشخص شدن جواب پاتولوژی، در صورت خوش خیم بودن ضایعه، پیگیری های بعدی و کنترل آن بر اساس صلاحدید پزشک معالج طبق زمان بندی مشخص با MRI انجام می گردد تا مطمئن شویم ضایعه پیشرفتی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: در صورت بدخیم بودن ضایعه یا مشاهده سلول های پیش سرطانی ضرورت دارد ضایعه خارج گردد.
این متخصص رادیولوژی اضافه کرد:در این صورت در مرحله دیگر با استفاده از گاید MRI ضایعه را مجددا مشخص می کنیم و برای پزشک جراح با یک سیم نازک تحت گاید MRI محل توده را علامت گذاری می کنیم و بیمار با سیم نازک به اتاق عمل می رود و جراح اطراف نوک سیم علامت گذاری شده را خارج می نماید
منبع: جام جم آنلاین