ورود 30هزار روبات سرباز به ارتش بریتانیا
به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، ارتش بریتانیا در حال پیشبرد برنامه های توسعه و استقرار چند هزار روبات رزمی است که برخی از آنها ممکن است اتوماتیک و مستقل باشند.
از پروفایل ما وبلاگ حامد دیدن نمایید.
به همین دلیل سرنیک کارتررئیس ستاد نیروهای مسلح این کشور اعلام کرد که احتمال دارد تا یک دهه آینده، حدود یک چهارم ارتش این کشور را روبات های هوشمند مجهز به هوش مصنوعی تشکیل دهند تا به این ترتیب در صورت وقوع جنگ نظامی و لزوم حفاظت از مرزهای این کشور، سربازان کمتری در معرض خطر قرار بگیرند، درواقع وزارت دفاع بریتانیا معتقد است روزی فرا می رسد که در خط مقدم جبهه ها تنها سلاح های روباتیک فعالیت می کنند و جان هیچ انسانی به خطر نمی افتد.
مسائل یک طرح بزرگ
اما موضوع سربازان روباتیک بریتانیا چیست؟ در ماه مارس سال گذشته، وزارت دفاع انگلستان تصویب کرد تا 66 میلیون پوند از محل صندوق تحول 160 میلیون پوندی این کشور به توسعه روبات های نظامی آینده تعلق بگیرد تا استفاده از آنها در جبهه های جنگ تسریع شود. این خبر در جریان کنفرانس بهره برداری از جنگجویان اتوماتیک در لندن اعلام و قرار شد در این زمینه شرکت های دفاعی بریتانیا برای تولید و آزمایش روبات های نظامی مستقل و بدون سرنشین آینده، با مقامات نظامی همکاری کنند. این موضوع بسیار مورد توجه قرار گرفت و شرکت های دفاعی نمونه هایی نیز در این بخش طراحی کردند اما حالا این پروژه با مسائلی روبرو شده و هرچند سرنیک کارتررئیس ستاد نیروهای مسلح بریتانیا از حضور 25درصدی نیروهای روباتیک در 10سال آینده خبر می دهد اما این موضوع باعث نشد که از مسائل موجود و دغدغه هایش چیزی نگوید.
وی به گاردین گفت: یکی از موانع اصلی که ارتش در حال حاضر با آن روبه رو است می توان به مشکل تأمین بودجه اشاره کرد چراکه تحقیقات در مورد تولید روبات های رزمی در ماه اکتبر با به تعویق افتادن طرح هزینه های بین دولتی، متوقف شد. ژنرال کارتر اضافه کرد: واضح است که در این زمینه به سرمایه گذاری طولانی مدت نیاز داریم تا به ما فرصت اعتماد به مدرن سازی را بدهد اکنون گفت و گوها در مورد موضوع بودجه در حال انجام است و ساخت این روبات ها به روشی بسیار سازنده ادامه دارد.
وی یادآور شد: به هرحال سرمایه گذاری در سلاح های جنگی روباتیک در قلب برنامه 5ساله دفاعی بریتانیا جای گرفته است و ارتش بریتانیا در آینده ای نزدیک تعداد زیادی روبات را به کار خواهد گرفت تا در جنگ های احتمالی پیش رو دست برتر را داشته باشد و پیروز تر عمل کند. وی ادامه داد: ما شاهد تعداد زیادی روبات مستقل تفنگ به دست نخواهیم بود که براحتی شلیک می کنند و گاه نیز همچون فیلم های علمی تخیلی از کنترل خارج و حادثه آفرین می شوند. طرفداران این طرح نظامی معتقدند که می توان مجموعه ای از روبات های کوچک و بزرگ را در ارتش گنجاند تا در انجام عملیات مختلف در میادین جنگ به ارتش کمک کنند.
رئیس نیروهای مسلح انگلستان به گاردین گفت: ارتش طراحی شده برای دهه آینده، می تواند تعداد قابل توجهی از ماشین های اتوماتیک یا کنترل از راه دور را داشته باشد و من گمان می کنم که ما می توانیم یک ارتش 120 هزار نفری داشته باشیم که 30 هزار نفر از آنها روبات باشند. 30 هزار روبات سرباز می توانند بخشی جدایی ناپذیر از ارتش انگلیس در دهه آینده باشند و در کنار انسان در خط مقدم جبهه و... کار کنند.
وی مراقب بود یادآوری کند که رهبری ارتش هنوز هیچ هدف مشخصی در ذهن ندارد و این تخمین ها فقط نظر اوست. به همین دلیل در گفت و گو با گاردین ادامه داد: البته تحقق یک ارتش 30هزار نفره روباتیک کار آسانی نیست و شاید هم زمان بیشتری بخواهد چه کسی می داند؟شاید هم تعداد کمتری روبات وارد نیروی مسلح ما شود اما تعداد آن هرقدر که باشد، بی شک ارتش ما قدرتمندتر عمل خواهد کرد.
اما چرا بریتانیا تا این حد بر لزوم استفاده از سربازهای روباتیک تأکید دارد؟گفته می شود ارتش این کشور هم اکنون فقط 73 هزار و 870 سرباز آموزش دیده دارد، درحالی که پیش بینی می شد تعداد این سربازان 82 هزار و 50 نفر باشد. بنابراین روبات ها می توانند جای خالی نیروهای آموزش دیده را پر کنند یا علاوه بر کاهش اتکا به سربازان، ارتش را گسترش دهند.
سایه سنگین اخلاقیات بر روبات های سرباز
همانند ایالات متحده، نیروهای مسلح در بریتانیا نیز در حال ساخت روبات هایی برای کمک به سربازان انسانی هستند که از آنها می توان به هواپیماهای بدون سرنشین کوچک و سایر وسایل نقلیه کنترل از راه دور اشاره کرد که برای مأموریت های شناسایی از آنها استفاده می شود. اما حضور سربازهای روباتیک و سایر سیستم های خودمختار بحث های زیادی نیز به دنبال داشته و برخی از توسعه چنین روبات هایی بیمناک هستند. به هرحال استقرار روبات های رزمی که برای تصمیم گیری در کسری از ثانیه و به طور بالقوه، کشنده برنامه ریزی شده اند، برخی مسائل اخلاقی را پررنگ کرده است اما رئیس نیروهای مسلح انگلستان اعتقاد دارد که استقرار و توسعه، دو چیز متفاوت است.
ارتش بریتانیا و برخی دیگر از کشورهای پیشرفته، سال هاست که در زمینه سلاح های کوچک اتوماتیک یا کنترل از راه دور کار می کنند ولی تا به امروز نظامیان در سرتاسر جهان از استفاده از فناوری های بدون سرنشین اتوماتیک در شرایط جنگی پرهیز کرده اند. البته هواپیماهای بدون سرنشین نیمه مستقل در میادین جنگی وجود دارند که دارای یک اپراتورخلبان بوده و همیشه از راه دور درحال کنترل هستند بنابراین انسان تصمیمات نهایی حمله را می گیرد نه هوش مصنوعی؛ در حال حاضر، روبات های کاملاً مستقل رزمی چیزی بیش از تصور نیستند. در حالی که نمونه های اولیه وجود دارد، اما هیچ برنامه فوری برای استقرار آنها وجود ندارد و درنهایت این رهبران جهان هستند که باید در مورد زمان و چگونگی استفاده نظامیان از این ماشین های جنگی توافق کنند. آخرین چیزی که هر کس می خواهد این است که هوش مصنوعی اشتباه بزرگی در میادین جنگی نکند و تا زمان رسیدن به این مرحله از یادگیری سیستم های روباتیک، شاید حتی بیش از 10 سال زمان نیاز باشد.
طرح های روباتیک آزمایشی
اما در حال حاضر کدام سیستم های روباتیک در ارتش بریتانیا به صورت آزمایشی فعال هستند؟ از ماشین های اتوماتیک و مستقل یا روبات ها و ماشین هایی که توسط انسان و از راه دور کنترل می شوند و اکنون در ارتش بریتانیا به صورت آزمایشی در حال فعالیت هستند می توان به سیستم روباتیک چند مأموریتی هریس T7 اشاره کرد که تیم جست و جوی مواد منفجره (EOD) در حین تمرین مأموریت های خود از آن بهره می گیرند. با استفاده از این سیستم روباتیک و جست و جوی مواد منفجره، دیگر جان سربازان انسانی برای پیدا کردن بمب و... و خنثی کردن آن به خطر نمی افتد. البته این سیستم هنوز در مرحله آزمایشی قرار گرفته است اما به هرحال چشم انداز مثبتی برای استفاده از آن وجود دارد؛ از این سیستم حتی می توان برای خنثی کردن بمب های احتمالی در حوادث تروریستی درون شهری استفاده کرد تا با کمترین میزان تلفات، بهترین نتیجه را به دست آورد.
یکی از توسعه دهنده های هواپیماهای بدون سرنشین انگلستان، Blue Bear نیز در مارس 2019 یک قرارداد 2.5 میلیون پوندی از وزارت دفاع برنده شد تا گروهی از هواپیماهای بدون سرنشین را برای ایجاد آگاهی بیشتر از موقعیت ها و عملیات فریب دشمن و تروریست ها تولید کند. این پهپادهای کوچک نسبت به پرواز با هلی کوپتر سرنشین دار، هزینه و خطر کمتری دارند و می توانند بسرعت عملیات شناسایی هوایی را انجام دهند. این پهپادها حتی بر فراز جنگل های انبوه نیز می توانند براحتی مخفیگاه نیروهای دشمن را شناسایی و از آن تصویربرداری کرده و اطلاعات را به مرکز انتقال دهند. همچنین یکی دیگر از ویژگی های این پهپادها توانمندی در گمراه کردن دشمن است.
وزارت دفاع انگلیس (MoD) نیز در حال کار روی یک هگزاکوپتر مجهز به دو اسلحه شکاری است؛ سلاح پرنده i9 قادر به ردیابی اهداف با استفاده از دید ماشینی و پرواز در داخل ساختمان است و می توان از آن در حمله به یک ساختمان در سناریوهای نبرد شهری استفاده کرد تا به تروریست یا دشمن فرصت شلیک گلوله را ندهد. حمل بار و ارسال آذوقه و کمک های نظامی برای سربازان هم به عنوان یکی دیگر از وظایف برخی دیگر از این سیستم های روباتیک عنوان شده است. همچنین گفته می شود این سیستم های روباتیک می توانند در شرایط اضطراری همچون سیل، زلزله و... نیز به امدادرسانی های گسترده و هدفمند بپردازند.
منبع: ایران آنلاین