محبوبیت گونی برنج در برند لباس و عروسی سلطنتی

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، در دوران حاکمیت بریتانیا بر هند، صنعت جوت (کنف هندی) بخش مهمی از اقتصاد هند بود و پارچه گونی شکل این کشور به سراسر دنیا صادر می شد.

محبوبیت گونی برنج در برند لباس و عروسی سلطنتی

محبوبیت کنف هندی یا جوت در حال افزایش است و محصولات ساخته شده از این الیاف در بوتیک های برند گران کریستین دیور یا مراسم عروسی سلطنتی در دنیا دیده می گردد.

به گزارش خبرنگاران، در سال های گذشته استفاده از جوت یا کنف هندی به عنوان جایگزین نو پلاستیک افزایش یافته و کارشناسان پیش بینی می نمایند، ارزش بازار این محصول تا سال 2024 و تنها در صنعت کیف دنیا به 3 میلیارد دلار برسد. کنف هندی همان جنس و پارچه ای است که در فراوری و تهیه گونی برنج و بسیاری از غلات در این کشور استفاده می گردد.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به شرایط صنعت جوت (کنف هندی) در هند پرداخته از فرصت ها، چالش ها و مسائل توسعه آن می گوید.

هند به علت مسائلی مانند سنتی بودن روش کشاورزی یا فرسودگی ماشین آلات کارخانه ای مرتبط با این صنعت امید چندانی به استفاده از این فرصت، احیای صنعت برجسته خود و تبدیل گونی برنج به کیف های برند و مد دنیا ندارد.

هواداران محیط زیست از این الیاف که با نام پارچه گونی و کرباس نیز شناخته می شوند، استقبال می نمایند زیرا رشد گیاه آن می تواند به جذب کربن یاری نموده و به منابع طبیعی کمتری در مقایسه با پنبه احتیاج دارد.

براساس برآورد سواتی سینک سمبیال کارشناس چرخه اقتصاد و پایداری در دهلی نو، یک هکتار گیاه کنف هندی می تواند 15 تن دی اکسید کربن را در طول یک فصل جذب نموده و در 11 تن اکسیژن فراوری کند. این فرایند باعث کاهش اثرات گازهای گلخانه ای می گردد.

کارگران پا برهنه در کارگاه تاریک فراوری کنف هندی- محبوبیت کنف هندی یا جوت در دنیا در حال افزایش است و استفاده از این محصول در عروسی های سلطنتی دنیا یا بوتیک برند گران کریستین دیور افزایش یافته است/ عکس: خبرگزاری فرانسه

او اضافه کرد: فراوری و پرورش گیاه جوت یا کنف هندی تنها به 4 ما زمان احتیاج دارد و آب و کود کمتری نسبت به پنبه احتیاج دارد.

در دوران حاکمیت بریتانیا بر هند، صنعت جوت (کنف هندی) بخش مهمی از اقتصاد هند بود و پارچه گونی شکل هندی به سراسر دنیا صادر می شد.

در دهه 1990 این صنعت با مشکل روبرو شد و نتوانست با جایگزین های مصنوعی و فراوری مقرون به صرفه کشاورزان در کشور بنگلادش رقابت کند.

امروز هند سخت در کوشش است تا جوت یا همان کنف هندی را به عنوان پارچه ای برای آینده پایدار ترویج کند. دولت هند دستور داده که بسیاری از غلات و 20 درصد شکر در کیسه های تهیه شده از کنف هندی بسته بندی شوند.

طراحان برجسته هندی مانند آشیش سونی و پاوان آسوانی نیز از ترکیبات کنف هندی برای فراوریات صنعت مد خود استفاده می نمایند.

اما کارشناسان هشدار می دهند که صنایع کهنه و قدیمی و شیوه های بسیار کهنه کشاورزی هند با چنین جاه طلبی های بزرگی مطابقت ندارد.

امروز هند سخت در کوشش است تا جوت یا همان کنف هندی را به عنوان پارچه ای برای آینده سالم ترویج کند. دولت هند دستور داده که بسیاری از غلات و 20 درصد شکر در کیسه های تهیه شده از کنف هندی بسته بندی شوند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

کنف هندی، صنعت میلیارد دلاری

گوارنکا کار مدیر موسسه تحقیقات مرکزی هند در باره کنف هندی و الیاف مشابه آن می گوید: هند می تواند تقاضای دنیای برای جوت (کنف هندی) را برآورده کند، اما این موضوع مستلزم دو پیش شرط است.ارتقاء مهارت مردم برای فراوری انواع مختلف این محصول و پیشرفته کردن ابزار و ماشین آلات.

صدها کارگر پابرهنه در کارخانه مگنا جوت میل در یک سالن تاریک و پوشیده شده از گرد ریز الیاف به صورت 24 ساعته در 3 شیفت 8 ساعته کار می نمایند.

سوپریا داس رئیس این شرکت در حالیکه پشت ماشین های کارخانه ای و رشته های درخشان و بلند کنف ایستاده بود، گفت: جوت (کنف هندی) بازار پر ظرفیت بین المللی دارد.

استفاده از جوت به علت مصرف منابع کمتر طبیعی مانند آب و کود در مقایسه با پنبه، از سوی هواداران محیط زیست ترویج می گردد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

وی اضافه کرد: اگر مشین آلات فناورای های پیشرفته تر داشته باشند، می توانیم رشته و نخ های بهتری فراوری کنیم. کیفیت این الیاف نیز باید بهبود یابد. این صنعت به خودی خود دوام نمی آورد مگر اینکه محصولات با ارزش اضافه کرده از این محصول مانند وسایل تزئینی و فرش را فراوری کنیم.

تقریبا تمام جوت دنیا در هند و بنگلادش فراوری می گردد. زیرا آب و هوای مناسب این گیاه و نیروی کار مقرون به صرفه دارد.

براساس گزارش اخیر ریسرچ و مارکت بازار دنیای کیف جوت (کنف هندی) در سال 2020 به 2.07 میلیارد دلار رسید و پیش بینی می گردد ارزش این بازار در سال 2024 به 3.1 میلیارد دلار برسد. یکی از دلایل محبوبیت این محصول استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای پلاستیک است.

جذابیت این ماده پس از فراوری صندل هایی برند کریستین دیور به شدت افزایش یافت. استفاده ستاره هایی مانند مگان مرکل همسر شاهزاده هری نوه ملکه بریتانیا از صندل های کنفی و تهیه کیف های هدیه کنفی برای مهمانانی که در مراسم عروسی او شرکت کردند، به محبوبیت این الیاف نزد مردم یاری کرد.

غرق شدن در آلودگی پلاستیکی

گوارنکا کار مدیر موسسه تحقیقات مرکزی هند گفت که این کشور باید از این فرصت و سرمایه گذاری در این صنعت استفاده کند و محصولات متنوعی مانند فرش، چراغ، کفش و کیسه های خرید را فراوری کند.

او اضافه کرد . بسیاری از محققان هند انواع مختلفی از کنف هندی را فراوری نموده اند تا از محبوبیت نو این محصول استفاده نمایند. اما به علت نیروی کار غیر حرفه ای و شیوه های منسوخ کشاورزی، این صنعت هنوز بازده مالی نداشته است و این موضوع یکی از دلایل اصلی نگرانی ماست.

یک کارگاه فراوری کنف هندی در هند/عکس: خبرگزاری فرانسه

همه گیری ویروس کرونا، امید برای بازیابی شکوه از دست رفته صنعت را خنثی نموده است. چندین کارخانه تعطیل شده و قرنطینه باعث کمبود نیروی کار و مواد اولیه آن شده است.

هواداران محیط زیست اصرار دارند که جوت دارای پتانسیل وسیع مالی و سبز است و با توجه به ممنوعیت استفاده از پلاستیک های یک بار مصرف در بعضی از کشورها و توسعه مصرف در صنعت مد می تواند برای حفظ محیط زیست مفید باشد.

سمبیال کارشناس چرخه مالی و پایداری در دهلی نو گفت: هر قسمت این گیاه قابل مصرف است، لایه بیرونی برای تهیه الیاف، ساقه چوبی برای تهیه خمیر کاغذ و برگ های گیاه نیز مصرف خوراکی دارد.

موسسه برنامه محیط زیست سازمان ملل می گوید کره زمین غرق در آلودگی پلاستیکی است و سالانه حدود 300 میلیون تن زباله پلاستیکی فراوری می نماید.

براساس گزارش هئیت کنترل بر آلودگی در سال 2018- 2019 ، هند سالانه 3.3 میلیون متریک تن زباله پلاستیکی فراوری می نماید.

منبع: عصر ایران
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 1089

به "محبوبیت گونی برنج در برند لباس و عروسی سلطنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محبوبیت گونی برنج در برند لباس و عروسی سلطنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید