طرز تهیه آش رشته دوغ به 3 روش پرطرفدار

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، خبرنگاران | سرویس آشپزی - آش رشته دوغ، نوعی آش رشته است که در آن دوغ می ریزند یا به عبارتی نوعی آش دوغ است که در آن رشته می ریزند؛ در هر حال یکی از آش های محلی است که به سبک های مختلفی درست می گردد. در ادامه با رایج ترین روش های پخت این آش آشنا می شوید.

طرز تهیه آش رشته دوغ به 3 روش پرطرفدار

1. طرز تهیه آش رشته دوغ همدانی

این نوع آش، غذای محلی شهر تویسرکان همدان است که اغلب به عنوان عصرانه سرو می گردد. این غذا به صورت سنتی با استفاده از سبزی های کوهی، رشته و دوغ محلی درست می گردد.

مواد لازم
تره کوهی شامل (غازیاقی، اشترخوار، بابونه، تره گله، تره سرکانی) 500 گرم
رشته400 گرم
دوغ1 لیتر

دستور تهیه:

  1. در قابلمه کمی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. تره های کوهی را خرد نموده و به آب جوش اضافه کنید.
  3. اجازه دهید سبزی کاملا پخته و نرم گردد، سپس رشته را اضافه کنید.
  4. پس از 5 دقیقه دوغ را به تدریج اضافه نموده و هم بزنید.
  5. نمک آش را میزان کنید و اجازه دهید رشته ها بپزند.
  6. پس از اینکه رشته ها کاملا پخت و نرم شد، آش آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته و نکات مهم در طبخ آن

2. طرز تهیه آش رشته دوغ ملایری

این نوع آش مربوط به نهاوند و ملایر است. این آش خیلی ساده است، زمان پخت کوتاهی دارد و حدود یک ساعت زمان برای آماده شدن آن کافی خواهد بود.

مواد لازم
عدس1 پیمانه
دوغ1 لیتر
اسفناج500 گرم
پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. عدس را با یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز گردد.
  2. اسفناج را کمی درشت خرد نموده و به عدس اضافه کنید. درب قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید عدس کاملا پخته و نرم گردد.
  3. پس از اینکه عدس کاملا پخت، رشته را اضافه کنید، سپس نیمی از پیاز داغ و را در قابلمه ریخته و هم بزنید.
  4. پس از 5 دقیقه دوغ را کم کم به آش اضافه نموده و هم بزنید.
  5. نمک آش را میزان نموده و اجازه دهید رشته ها پخته و نرم شوند.
  6. پس از اینکه آش جا افتاد آن را در ظرف مورد نظر بکشید و با پیاز داغ، سیر داغ و تزیین کنید.

3. طرز تهیه آش رشته دوغ با برنج و تخم مرغ

روش طبخ این نوع آش بسیار شبیه آش دوغ آذربایجانی است؛ البته نوع سبزی و حبوبات مورد استفاده، آن را اندکی متفاوت نموده است.

مواد لازم
تخم مرغ1 عدد
برنج1/3 فنجان
رشته1 فنجان
دوغ2 کیلوگرم
نخود1/3 فنجان
عدس1/2 فنجان
اسفناج و گشنیز خرد شده1 فنجان
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. نخود و عدس را از قبل خیس کنید و سپس به صورت جداگانه بپزید.
  2. تخم مرغ را در کاسه کوچکی شکسته و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا یکدست شوند.
  3. دوغ را در قابلمه مورد نظر ریخته و تخم مرغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا دوغ به جوش آید.
  4. برنج و سبزی خرد شده را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید بپزند.
  5. پس از اینکه برنج کاملا پخت، عدس و نخود و رشته را اضافه نموده و نمک آش را میزان کنید.
  6. پس از اینکه رشته پخت و آش جا افتاد، آش را در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات مهم

  • مراقب باشید آبی که برای پختن عدس در ابتدا استفاده می کنید، زیاد نباشد. در غیر این صورت با افزودن دوغ در مرحله بعد، آش شل و آبکی می گردد.
  • اگر آش خیلی شل بود به جای دوغ از ماست زده شده بهره ببرید.
  • هنگام ریختن اسفناج در قابلمه، درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ اسفناج تیره نگردد.
  • در افزودن نمک به آش رشته دوغ احتیاط کنید، چون هم رشته و هم دوغ شور هستند و مقداری نمک دارند؛ بنابراین ابتدا آش را بچشید و در صورت احتیاج نمک کافی اضافه کنید.
  • افزودن تخم مرغ به دوغ باعث می گردد، دوغ در اثر حرارت نبرد.
منبع: ستاره
انتشار: 25 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1400 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 850

به "طرز تهیه آش رشته دوغ به 3 روش پرطرفدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته دوغ به 3 روش پرطرفدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید