این خوراکی ها دیابت را فراری می دهند ، مواد غذایی موثر در ابتلا به دیابت نوع 2
به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، تحقیقات نشان داده که مصرف محصولات لبنی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد؛ اما گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند و باید به اندازه کم مصرف شوند یا با ماهی و تخم مرغ جایگزین شوند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از اکسپرس، مطالعه محققان ایتالیایی نشان داد که مصرف محصولات لبنی به ویژه لبنیات کم چرب و ماست با خطر ابتلای کمتر به دیابت نوع 2 (T2D) مرتبط هستند. به گفته محققان، گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده با خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 بیشتر ارتباط دارد و به می توان ماهی و تخم مرغ را به جای آنها مصرف کرد.
اضافه وزن عامل خطر اصلی است و پیش بینی می گردد باعث تشدید موارد ابتلا به این بیماری می گردد. عوارض شایع دیابت نوع 2 عبارتند از بیماری قلبی، بیماری کلیوی، از دست دادن بینایی و مسائل گردش خون که می تواند منجر به قطع پا گردد.
- نشانه های اولیه دیابت نوع 2 | چگونه دیابت نوع 2 را کنترل کنیم؟
دستورالعمل های غذایی موجود برای پیشگیری از دیابت نوع 2 خوردن غذاهای گیاهی خاص مانند غلات کامل، سبزیجات، میوه ها، حبوبات، روغن زیتون است و پزشکان معمولا توصیه می نماید مصرف بیشتر محصولات حیوانی را محدود کنید. با این حال، همه منابع پروتئین حیوانی از نظر تغذیه ای یکسان نیستند.
دکتر آنالیزا جیوسو، از دانشگاه ناپل فدریکو و همکارانش تحقیقی را روی پیوندهای قبلی ایجاد شده بین غذاهای مختلف حیوانی و دیابت انجام دادند.
تاثیر انواع گوشت بر افزایش یا کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
در نتیجه این تحقیقات آمده که محصولات گوشتی اعم از گوشت قرمز، گوشت سفید، گوشت فرآوری شده، ماهی، انواع لبنیات مانند پرچرب، کم چرب، شیر، پنیر، ماست و تخم مرغ ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش یا کاهش دهد. گوشت قرمز شامل گوشت گاو، بره و خوک است و گوشت سفید شامل مرغ و بوقلمون است. گوشت فرآوری شده شامل بیکن، سوسیس و گوشت اغذیه فروشی است.
با مصرف 100 گرم گوشت قرمز در روز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش قابل توجهی داشت (22 درصد). 50 گرم گوشت های فرآوری شده در روز هم خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد (30 درصد). در حالی که مصرف 50 گرم گوشت سفید در روز با افزایش خطر کمتر (چهار درصد) همراه بود.
دکتر جیوسو گفت: چندین علت بالقوه برای این نتایج وجود دارد. به عنوان مثال، گوشت قرمز و فرآوری شده منابع مهمی از اسیدهای چرب اشباع شده، کلسترول و آهن هم هستند که همگی باعث التهاب مزمن سطح پایین و استرس اکسیداتیو می شوند که می تواند حساسیت سلول ها را به انسولین کاهش دهد.
گوشت های فرآوری شده بعلاوه حاوی نیتریت و سدیم هستند که در کنار سایر آثار نامطلوب، می توانند به سلول های تولیدنماینده انسولین در پانکراس آسیب برسانند. در مقایسه، گوشت سفید دارای محتوای چربی کمتر، اسیدهای چرب مطلوب تر و میزان کمتر آهن هم است.
تاثیر لبنیات بر کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
دکتر جیوسو گفت که در مقابل، به نظر می رسد که غذاهای لبنی از انسان در برابر دیابت نوع 2 محافظت می نمایند یا رابطه خنثایی با ایجاد این بیماری دارند.
مصرف شیر (به میزان 200 گرم در روز) با کاهش 10 درصدی خطر، همه انواع لبنیات (200 گرم در روز) با کاهش پنج درصدی خطر و لبنیات کم چرب (200 گرم در روز) با کاهش سه درصدی همراه بود. مصرف ماست (100 گرم در روز) با کاهش 6 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه بود. مصرف پنیر (30 گرم در روز) و لبنیات پرچرب (200 گرم در روز) هیچ تأثیری بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نداشتند.
دکتر جیوسو گفت: محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و سایر ترکیبات فعال زیستی هستند که ممکن است به طور مطلوب بر متابولیسم گلوکز (پردازش قند به وسیله بدن) تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، پروتئین های موجود در شیر باعث تعدیل افزایش سطح قند خون پس از خوردن غذا می شوند.
پروبیوتیک ها بعلاوه آثار مفیدی بر متابولیسم گلوکز دارند که ممکن است شرح دهد که چراکه مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
دکتر جیوسو گفت: اگرچه نتایج نشان می دهد که محصولات لبنی کم چرب مفیدتر از محصولات لبنی پرچرب هستند، اما باز هم باید آنها را با احتیاط مصرف کرد و در مصرف آنها زیاده روی نکرد.
وی اضافه نمود: دیابت نوع 2 یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی در سراسر دنیا است. یادگیری بیشتر در خصوص این که چگونه اجزای مختلف رژیم غذایی باعث افزایش یا کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می گردد، کلید پیشگیری از آن است.
آنالیز گسترده از شواهد علمی نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای لبنی در مقادیر میانه، به ویژه محصولات کم چرب، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 یاری می نماید. در حالی که گوشت قرمز و فرآوری شده باید به میزان کم مصرف گردد، مقادیر میانه ماهی و تخم مرغ می توانند جایگزین های خوبی باشند.
این یافته ها قرار است هفته آینده در نشست سالانه انجمن اروپایی برای مطالعه دیابت (EASD) در استکهلم، سوئد ارائه گردد.
منبع: همشهری آنلاین