آزمایش پیروز یک دارو در سلول های سرطانی

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، چهارده بیمار مبتلا به راست روده یا رکتوم که در یک آزمایش ایمونوتراپی در ایالات متحده شرکت نموده بودند، در خاتمه دورۀ آزمایش هیچ نشانی از ابتلا به سرطان در بدن نداشتند؛ نتیجه ای که از سوی پزشکان شگفت انگیز توصیف شده است.

آزمایش پیروز یک دارو در سلول های سرطانی

این کارآزمایی بالینی برای مدت 6 ماه زیر نظر پژوهشگران مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ در نیویورک انجام شد و تومورهای سرطانی بیمارانی که در آن شرکت داشتند، پس از استفاده از دارویی که dostarlimab نامیده می شود، بطور کامل ناپدید شد.

بنا بر گزارش مجله پزشکی نیوانگلند، بیماران باید در مدتی که در این آزمایش شرکت داشتند، هر سه هفته یکبار یک دُز از داروی dostarlimab را دریافت می کردند و انتظار می رفت که پس از خاتمه این دوره نیز درمان های استاندارد برای مبارزه با سرطان همانند شیمی درمانی و پرتو درمانی را شروع نمایند.

با این وجود نتایج عملی این آزمایش نشان داد که پس از خاتمه این دوره، سلول های سرطانی از بدن تمام بیماران پاک شده بودند.

برترین نتیجه برای درمان سرطان

دکتر لوئیس دیاز جونیور از مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ می گوید که هیچ تحقیق علمی دیگری را نمی شناسد که در آن، درمان به کار رفته باعث بهبودی تک تک بیماران سرطانی شرکت نماینده در آزمایش ها شده باشد و این اولین بار در تاریخ درمان سرطان ها است که چنین چیزی روی می دهد.

بیماران شرکت نماینده در این آزمایش، دچار نوعی از سرطان راست روده بودند که mismatch repair-deficient نامیده می شود و عمدتا به برنامه های شیمی درمانی پاسخ ضعیفی می دهد.

پژوهشگران سعی داشتند در جریان آزمایش بالینی این موضوع را آنالیز نمایند که آیا ایمونوتراپی به تنهایی می تواند آن نوع از سرطان رکتوم را که هنوز به بافت های دیگر توسعه نیافته، از بین ببرد یا خیر. آنها درنهایت دیدند که نه تنها تومورها از بدن 14 بیمار ناپدید شده بلکه هیچکدام از آنها نیز دچار عوارض جانبی به علت استفاده از این داروی نو نشده است.

درمان ایمونوتراپی چگونه کار می نماید؟

این آزمایش با الهام از یک کارآزمایی قدیمی تر به رهبری دکتر دیاز اجرا شده بود و در جریان آن آزمایش نیز برای بیماران داوطلب، دارویی به نام pembrolizumab تجویز می شد. در جریان آن آزمایش، بیمارانی شرکت داشتند که اولا مبتلا به سرطان پیشرفته بودند و ثانیا بدنشان در مقابل درمان های مرسوم مقاومت نشان می داد. نتایج آن آزمایش نشان داده بود که در خاتمه دورۀ آزمایش، میزان تومورها تثبیت یا کوچک شده و در بعضی بیماران نیز تومورها ناپدید شده بودند.

اما در آزمایش نو، پژوهشگران می خواستند بدانند که اگر داروی مشابه یعنی dostarlimab قبل از آنکه سلول های سرطانی فرصت پیشرفت و انتشار داشته باشند استفاده شود، چه نتایجی حاصل خواهد شد؟

در این شیوۀ نو درمان، روی پروتئین های خاصی تمرکز می شود که نقاط کنترل نامیده می شوند و بطور مشترک به وسیله سلول های ایمنی و سلول های سرطانی ساخته می شوند.

این نقاط کنترل در واقع مانند یک ترمز عمل می نمایند؛ یعنی از ایجاد پاسخ های ایمنی بسیار قوی در بدن جلوگیری می نمایند و به این ترتیب مانع از کشته شدن سلول های سرطانی به وسیله سلول های ایمنی می شوند.

داروی dostarlimab عملکرد این نقاط کنترل را مهار می نماید و به این ترتیب باعث می شود که سلول های ایمنی بتوانند سلول های سرطانی را شناسایی و به آنها حمله نمایند. در واقع استفاده از این دارو باعث می شود ترمزی که جلوی کار سلول های ایمنی را می گرفت، برداشته شود و آنها بتوانند با قدرت بسیار بیشتری به سلول های سرطانی حمله نمایند.

با این وجود پزشکان می گویند که هنوز برای جایگزین کردن این شیوۀ درمان به جای درمان های کنونی آنهم برای جمعیت بزرگتری از بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، زود است و بهتر است تحقیقات بیشتری انجام شود تا از ایجاد خوش بینی های کاذب جلوگیری شود.

تیم تحقیق، ثبت نام از بیماران نو برای توسعه این کارآزمایی بالینی را شروع نموده است. آنها بعلاوه در حال آنالیز این موضوع هستند که آیا می توان با همین شیوۀ درمان، دیگر انواع سرطان را نیز شکست داد یا خیر.

منبع: فوت و فن / یورونیوز
انتشار: 23 مرداد 1401 بروزرسانی: 23 مرداد 1401 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 1360

به "آزمایش پیروز یک دارو در سلول های سرطانی" امتیاز دهید

1 کاربر به "آزمایش پیروز یک دارو در سلول های سرطانی" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آزمایش پیروز یک دارو در سلول های سرطانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید