دستور کیک اسفنجی ساده ، برترین دستور
به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، کیک اسفنجی از همان کیک های خوشمزه ای است که در دنیای شیرینی پزی بسیار هوادار دارد. جدا از دستور ساده این کیک، آن را می توان به عنوان کیک پایه در بیشتر دستورهای کیک پزی و شیرینی پزی به کار برد. طرز تهیه کیک تولد شکلاتی یکی از همان کیک هایی است که با دستور کیک اسفنجی آماده می گردد. شما با خواندن دستور ساده این کیک به همراه تمامی فوت و فن هایش در اینجا می توانید آن را برای یک میهمانی هشت نفره در کمتر از یک ساعت آماده کنید.
مواد لازم برای دستور کیک اسفنجی
- کره (به دمای محیط رسیده) 100 گرم
- شکر 100 گرم
- آرد ساده 100 گرم
- تخم مرغ دو عدد
- بیکینگ پودر یک و یک دوم قاشق چای خوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- شیر یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک اسفنجی
1. روشن کردن فر
شما در اولین مرحله از دستور کیک اسفنجی احتیاج است که فر را روشن کنید و آن را در دمای 190 درجه گرم نگه دارید. سپس دیگر مراحل آماده سازی کیک را به ترتیب انجام دهید.
2. مخلوط کردن شکر، کره و تخم مرغ
در این مرحله یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا شکر و کره نرم شده را با هم زن در آن خوب مخلوط کنید. در ادامه تخم مرغ ها را یکی یکی به مخلوط شکر و کره اضافه نموده و خوب با هم زن بزنید.
نکاتی برای مخلوط کردن مواد
- بهتر است از شکر دانه سفید ریز برای پخت کیک بهره ببرید.
- تخم مرغ ها را خوب هم بزنید تا کیک بوی زهم نداشته باشد و هم به خوبی پف کند.
3. اضافه کردن وانیل، آرد و شیر
شما در سومین مرحله از طرز تهیه این کیک باید وانیل را به مخلوط اضافه کنید. بعد از اضافه کردن وانیل نوبت آن است که آرد را هم کم کم داخل کاسه بریزید و به آرامی هم بزنید. در نهایت شیر را اضافه کنید و با همزن، مخلوط داخل کاسه را خوب هم بزنید.
نکاتی برای اضافه کردن آرد
- به یاد داشته باشید که هر 100 گرم آرد ساده را با یک و یک دوم قاشق چای خوری بیکینگ پودر ترکیب کنید.
- آرد را سه بار الک کنید تا گلوله گلوله نباشد و کیکی سبک و اسفنجی داشته باشید.
- در صورت نبود وانیل، از هر طعم دهنده دیگری هم می توانید بهره ببرید.
4. آماده کردن قالب
کاغذ روغنی را میزان قالب کیک خود برش دهید و داخل آن بیاندازید، سپس مایه کیک را داخل آن بریزید. قالب را در فر از قبل گرم شده بگذارید تا در مدت 20 تا 30 دقیقه بپزد.
کیک را که از فر بیرون آوردید، اجازه دهید تا خنک گردد؛ کیک خنک شده را بهتر می توانید تزئین کنید.
فوت وفن های مهم برای آماده کردن قالب کیک
- بهتر است که کیک در طبقه وسط فر پخته گردد.
- اگر کاغذ روغنی ندارید، داخل آن را می توانید با روغن چرب کنید و روی آن آرد بپاشید تا کیک نسوزد.
- اجازه ندهید زمان پخت کیک زیاد گردد، به این خاطر که رطوبت آن از بین می رود و فرم اسفنجی آن از بین می روند و کیک تان خشک می گردد.
- برای آن که از خرد شدن بیش از حد کیک جلوگیری کنید بعد از بیرون آوردن آن از فر، اجازه دهید پنج تا شش ساعت خنک گردد.
- برای اطمینان از آماده شدن کیک، سیخ چوبی یا چنگال را داخل کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد، یعنی کیک شما پخته است.
کیک اسفنجی با دستورها و طعم های متفاوت پایه کیک برای بیشتر کیک ها محسوب می گردد.
نکاتی برای تهیه بهتر کیک اسفنجی
کیک اسفنجی ساده با دستورهای متفاوتی تهیه می گردد که در این مطلب تنها به طرز تهیه آن با آرد، شیر، تخم مرغ و بیکینگ پودر اشاره شده است. در ادامه به فوت و فن های حرفه ای برای پخت کیک اسفنجی اشاره خواهیم کرد.
در این مطلب ما دستور کیک اسفنجی بدون روغن و مخلوط کامل زرده و سفیده تخم مرغ را به شما آموزش دادیم، در حالی که در دستور پخت دیگر ممکن است با زرده و سفیده جدا هم زده تهیه گردد.
پخت یکسان کیک
نوار ویلتون که نقش عایق را برای قالب کیک های اسفنجی ایفا می نماید.
پف کردن زیاد کیک و از دست دادن رطوبت آن ممکن است شما را در خامه کشی لایه های کیک اسفنجی دچار مشکل کند. برترین راهکار برای آن که کیک تان با دمای یکسان در فر بپزد، عایق بندی لبه های قالب است. برای این کار باید از نوار کیک که به نوار ویلتون معروف است بهره ببرید.
این نوارها را باید دور قالب بپیچید، به این معنا که قبل از قرار دادن قالب در فر، نوار ویلتون را خیس نموده و دور آن می پیچید. این نوارها نقش عایق را برای قالب کیک شما ایفا می نماید.
کیک اسفنجی با دستور زرده و سفیده تخم مرغ
یکی از روش های پخت کیک اسفنجی این است که زرده و سفیده تخم مرغ جداگانه هم زده گردد. شما در طرز تهیه این کیک باید ابتدا به صورت جداگانه سفیده های تخم مرغ را باید آنقدر هم بزنید که به رنگ سفید در آید و از ظرف جدا نشوند. زرده ها را هم در ظرفی دیگر با شکر و وانیل مخلوط می شوند تا به رنگ کرمی کشدار دربیاید.
شما می توانید طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر همراه با ویدیو را در کتاب کاله مطالعه کنید تا آن را در میهمانی هایتان همراه با قهوه، شربت یا چای سرو کنید.
نحوه سرو کیک اسفنجی
این کیک اسفنجی را می توانید با خامه فرم گرفته، مربا و مارمالاد سرو کنید.
برای تزئین این نوع کیک می توانید از سس شکلاتی بهره ببرید. برای طرز تهیه آن می توانید مطلب طرز تهیه سس شکلاتی در کتاب کاله را مطالعه کنید.
اسفنجی شدن کیک
برای آن که کیک شما حالت اسفنجی به خود بگیرد، تخم مرغ ها را با هم زن هم بزنید.
هنگامی مواد خشک و مرطوب را به تخم مرغ ها اضافه کردید، آن را به آرامی هم بزنید و در صورت استفاده از هم زن، تنها یک بار باید آن را هم بزنید.
کیک اسفنجی مناسب افراد وگان
در صورت داشتن رژیم وگان حتما طرز تهیه کیک اسفنجی وگان بدون لبنیات را امتحان کنید.
در رژیم وگان خود به جای سفیده تخم مرغ از آکوافابا Aquafaba که یک جایگزین مناسب برای تخم مرغ است، می توانید بهره ببرید. اما اگر برایتان سوال است آکوافابا چیست؟ خوب است بدانید آکوافابا مایع چسبناکی است که از دانه های پخته شده مثل نخود فرنگی، باقلا یا لوبیا سفید به دست می آید. سه قاشق غذاخوری آن برابر با یک تخم مرغ کامل است و طبق این دستور به شش قاشق غذاخوری از این مایع احتیاج دارید. حالت فومی آن به شما در پخت کیک یاری می نماید.
منبع: کتاب کاله