دردهایی که با موسیقی آرام می شوند

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، نمناک/آیا تا به حال برایتان پیش آمده که با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان احساس بهتری نمایید؟ اگر موسیقی به درستی انتخاب گردد، می تواند بر میزان پاسخ های سیستم فیزیولوژیک بدن و کاهش اضطراب و استرس تاثیرگذار باشد. حتی شما می توانید با گوش دادن به موسیقی قبل از خواب، با آرامش بیشتر بخوابید. در این بخش از بهداشت و سلامت شما را با فواید گوش دادن به موسیقی آشنا خواهیم نمود.

دردهایی که با موسیقی آرام می شوند

فواید روحی روانی موسیقی

محرک عالی :

اگر احساس کسلی دارید و انجام کارهای روزمره تان را به تعویق می اندازید ، باور کنید گوش دادن به آهنگ های انرژی بخش احساس کسالت را از شما دور می نماید و یک محرک عالی برای انجام کارهای روزمره شماست.

افزایش استقامت:

موسیقی باعث حواس پرتی در حین تمرین می گردد، بنابراین احساس نمی کنید درحال انجام ورزش هستید مخصوصاً وقتی به آهنگ های مورد علاقه خود گوش می دهید به همین دلیل استقامت و پایداری تان بالا می رود .

بهبود کیفیت خواب :

موسیقی ، درمانی مؤثر برای مسائل خواب است و با گوش دادن به موسیقی کلاسیک یا هر موسیقی که دوست دارید، مسائل خواب و بی خوابی خود را درمان کنید. پس اگر می خواهید خواب خوب و راحتی را تجربه کنید قبل از خواب موسیقی آرامبخشی را گوش کنید.

بهبود عملکرد حافظه:

بعضی افراد احساس می نمایند گوش دادن به موسیقی موردعلاقه هنگام مطالعه موجب بهبود عملکرد حافظه می گردد اما بعضی دیگر معتقدند موسیقی صرفا عامل حواس پرتی است. اگر چه موسیقی روی حافظه اثرگذار است، اما نتایج آن به شرایط افرادی بستگی دارد که به آن گوش می دهند.

مناسب برای مدیتیشن :

ملاتونین که به هورمون خواب معروف است، هورمونی است که چرخه خواب و بیداری را کنترل می نماید . با گوش کردن به موسیقی مدیتیشن می توانید فراوری ملاتونین را افزایش دهید . گوش دادن به موسیقی مدیتیشن شیوه ای مؤثر برای مبارزه با استرس است.

تقویت نماینده خلق و خو:

موسیقی قطعا روی روحیه افراد اثرگذار است اما از اهمیت نوع موسیقی هم نباید غافل شد. موسیقی می تواند خودآگاهی شما را بهبود بخشد و بر تنظیم روحیه تأثیر بگذارد. موسیقی های کلاسیک و آرام بخش بیشترین اثرگذاری مثبت را در روحیه افراد دارند.

کاهش علائم افسردگی:

موسیقی سبب کاهش افسردگی و اضطراب بیمارانی می گردد که از اختلالات عصبی مثل جنون، سکته و پارکینسون رنج می برند. موسیقی درمانی ایمن و کاملا مؤثر برای بسیاری از بیمارهای و اختلالات روانی از جمله افسردگی است.

فواید جسمی موسیقی

آرامش جسمی:

بعد از پشت سر گذاشتن یک روز کاری طولانی ، برای آرامش بیشتر آهنگ مورد علاقه خود را گوش دهید و از شب لذت ببرید و با آرامش بخوابید.

کاهش درد:

درد ، بر روی مغز افراد تأثیر می گذارد و موسیقی با عملکردی که دارد ، پریشانی مغز را کاهش داده و در نتیجه درد تسکین می یابد. موسیقی در منحرف کردن حواس و کاستن علائم درد پیش از آن که به مغز برسند، مؤثر هستند. کسانی که به موسیقی گوش می دهند، به داروهای کمتری برای مدیریت دردهایشان احتیاج دارند.

بهبود بیماری :

از آنجا که موسیقی اثر درمانی دارد ، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه در طول نقاهت و پس از جراحی یا بیماری جدی بسیار توصیه شده است. موسیقی دارویی غیرتهاجمی، است که باید در اختیار افرادی که قرار است عمل جراحی شوند، قرار بگیرد.موسیقی می تواند در بیماران انگیزه ایجاد کند.

سلامت قلب:

از موسیقی می توان برای قلب درمانی استفاده کرد. بعضی از محققان دریافته اند، موسیقی زنده باعث تپش قلب شده و هنگامی که موسیقی با آهنگ کندتری پخش می گردد ضربان قلب کاهش می یابد.

کاهش فشار خون :

موسیقی می تواند با ایجاد شادی بیشتر در مستمع به آنها آرامش داده و جریان خون را افزایش دهد و بر میزان فشار خون تأثیر گذارد پس یکی از راه های کاهش فشار خون گوش دادن به موسیقی است.

کاهش اشتها :

اگر از آن دسته افراد هستید که مدام در حال رژیم هستید ، موسیقی را به عنوان بخشی از رژیم به برنامه خود اضافه کنید. مطالعه اخیر نشان داده است که گوش دادن به موسیقی ملایم در هنگام غذا خوردن به شما در کاهش اشتها یاری می نماید ، زیرا موسیقی آرام بر نحوه مصرف غذا تأثیر می گذارد هرچه موسیقی ملایم باشد ، غذای کمتری مصرف می کنید. موسیقی موجب آرامش محیط می گردد و آرامش فرد سبب می گردد او آهسته تر غذا خورده و متوجه احساس سیری خود گردد.

تقویت نماینده ایمنی بدن :

موسیقی روی احساسات و هورمون های بدن تأثیر می گذارد. گوش دادن به انواع خاصی از موسیقی به ایجاد احساسات مثبت یاری نموده و منجر به ترشح هورمون های خاصی می گردد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.

مفید در حین رانندگی:

هنگام رانندگی حتما موسیقی گوش دهید . رانندگی ممکن است گاهی اوقات خصوصا در مواقع ترافیک استرس زا باشد که با گوش دادن به موسیقی می توان استرس را کاهش داد.

جلوگیری از بیماری آلزایمر :

بعضی تحقیقات نشان می دهد که موسیقی به دلیل داشتن ریتم و آهنگ در بهبود حافظه و بازگشت خاطرات در بیماران آلزایمری نقش مهمی دارد زیرا الگوی موسیقی زمان زیادی در ذهن می ماند .

بهبود اثرات سکته مغزی :

مطالعات اخیر تفاوت مرحله بهبودی را در بیماران سکته مغزی که به طور منظم به موسیقی گوش می دادند و بیمارانی که این کار را انجام نمی دادند نشان داده است. بیماران سکته مغزی که به طور منظم به موسیقی گوش می دهند در مقایسه با گروه دیگر سریعتر بهبود می یابند .

کاهش سردرد و میگرن :

سردرد و میگرن به دلیل بعضی از تنش های روزمره ایجاد می گردد و گوش دادن به موسیقی آرام سبب آرامش فرد شده و برای کاهش درد ناشی از سردرد و میگرن مفید است.

سالم نگه داشتن مغز در سالمندی:

از نظرعلمی ثابت شده است، گوش دادن به موسیقی در سنین پیری مانند ورزش مغز است که به سالم نگه داشتن مغز یاری می نماید.

منبع: همگردی
انتشار: 10 دی 1399 بروزرسانی: 10 دی 1399 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 591

به "دردهایی که با موسیقی آرام می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دردهایی که با موسیقی آرام می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید