تاریخچه مختصر و مفید گوشی های سری P هواوی

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، هواوی علی رغم تمام ممنوعیت ها، کماکان یکی از مهم ترین تولیدکنندگان گوشی های هوشمند محسوب می شود که برای انواع بودجه ها گوشی های متنوعی را روانه بازار می کند. اما در این میان، گوشی های سری P هواوی به دلیل داشتن دوربین های قدرتمند، عمر باتری بالا و شارژ سریع همواره مورد تحسین قرار گرفته اند. گوشی های سری P هواوی جهت پر فراز و نشیبی پشت سر گذاشته اند و با توجه به اینکه چند روز دیگر گوشی های هواوی P40 رسما معرفی می شوند، در این مطلب قصد داریم مروری بر تاریخچه این گوشی های پرچم دار داشته باشیم.

تاریخچه مختصر و مفید گوشی های سری P هواوی

هواوی Ascend P1

این تولیدکننده چینی زمانی که در سال 2012 تصمیم گرفت Ascend P1 را عرضه کند، به عنوان سازنده گوشی های مقرون به صرفه شهرت زیادی به دست آورده بود. البته این گوشی در برابر دیگر پرچم داران حرف زیادی برای گفتن نداشت و مثلا از تراشه 2 هسته ای TI OMAP 4460، 1 گیگابایت حافظه رم و 4 گیگابایت حافظه داخلی بهره می برد. در عین حال، گلکسی اس 3 که همان سال عرضه شد، مجهز به تراشه 4 هسته ای A9، 1 گیگابایت حافظه رم و 16 گیگابایت حافظه داخلی بود.

البته باید خاطرنشان کنیم که Ascend P1 قیمت پایین تری نسبت به گوشی سامسونگ داشت و با این وجود کماکان از نمایشگر اولد 4.3 اینچی و دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی بهره می برد. احتمالا ناامیدکننده ترین ویژگی این گوشی باتری 1670 میلی آمپر ساعتی آن بود. هواوی بالاخره بعد از عرضه چند نسل متوجه شد که برای کاربران، عمر باتری اهمیت بیشتری نسبت به باریک بودن گوشی دارد.

چند نکته در مورد Ascend P1

  • این گوشی با اندروید 4.0 عرضه شد و مدتی بعد اندروید 4.2 را دریافت کرد.
  • این گوشی توسط اپراتورهای مخابراتی امریکا عرضه نشد اما این افراد می توانستند از طریق آمازون آن را خریداری کنند.
  • قیمت این گوشی 450 تا 475 دلار بود ولی گلکسی اس 3 با قیمت حدودا 600 دلاری روانه بازار شد.

هواوی Ascend P6

گوشی بعدی این سری P2 Ascend نام داشت که در سال 2013 عرضه شد ولی فقط چند ماه بعد از عرضه آن، هواوی گوشی Ascend P6 را معرفی کرد. هواوی برای این گوشی توجه ویژه ای به طراحی نشان داد. این گوشی هم به دلیل داشتن ضخامت اندک، از باتری کوچک 2000 میلی آمپر ساعتی بهره می برد. اما این شرکت به سونی و دیگر سازندگان برای ارائه قابلیت Battery Saver ملحق شد و این شرکت ها پیش از اندروید خالص پیروز شدند چنین مشخصه ای را ارائه دهند تا عمر باتری در شرایط ضروری افزایش پیدا کند.

تعبیه باتری کوچک تنها تصمیم تاسف آور هواوی برای این گوشی نبود و نباید تعبیه جک هدفون در سمت چپ بدنه را از قلم بیندازیم. این تصمیم بدین معنا بود که هنگام استفاده از هدفون، نمی توانستید گوشی را به راحتی در جیب لباس خود قرار دهید. این گوشی مجهز به تراشه 4 هسته ای Huawei K3V2 بود و در کنار آن باید به 2 گیگابایت حافظه رم و 8 یا 16 گیگابایت حافظه داخلی هم اشاره کنیم. در ضمنً به لطف داشتن دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی و حالت های مربوط به زیباسازی چهره، در این زمینه نسبت به بسیاری از رقبا حرف بیشتری برای گفتن داشت.

چند نکته در مورد Ascend P6

  • در دورانی که گوشی های ال جی، اچ تی سی و سامسونگ مجهز به دوربین سلفی 2 مگاپیکسلی بودند، این گوشی از دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی بهره می برد.
  • این نخستین باری بود که هواوی برای یکی از گوشی های سری P از تراشه ساخت خود استفاده کرد.
  • P2 و P6 از جمله چندین گوشی هایی بودند که در آن زمان از قابلیت زوم مبتنی بر سوپر رزولوشن برای بهبود کیفیت زوم دیجیتال بهره می بردند.
  • قیمت پایه این گوشی 449 یورو بود و گوشی گلکسی اس 4 با قیمت پایه 600 یورو روانه بازار شد.

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس های موبایل هواوی بدانید

هواوی Ascend P7

هواوی با عرضه گوشی Ascend P7 ثابت کرد که به این زودی ها قصد ندارد از عرضه گوشی های پرچم دار دست بکشد و برای این گجت تلاش کرد ویژگی های جذاب تری به ارمغان بیاورد. اول از همه باید به ادامه تمرکز هواوی بر دوربین سلفی باکیفیت اشاره کنیم و این گوشی از دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی بهره می برد.

همچنین به لطف داشتن مشخصه های سخت افزاری مانند تراشه کایرین 910T، 2 گیگابایت حافظه رم و 16 گیگابایت حافظه داخلی، این گوشی از لحاظ عملکردی توجه کاربران را جلب می کرد. البته کایرین 910T در مقایسه با اسنپ دراگون 801 که در تعدادی از پرچم داران اندرویدی آن زمان مورد استفاده قرار می گرفت، ویژگی های ضعیف تری داشت و این فاصله عملکردی تا چند سال باقی ماند. اما در هر صورت، این گوشی از دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی باکیفیت و نمایشگر LCD با رزولوشن فول اچ دی بهره می برد و قیمت 350 یورویی آن، این گوشی را به رقیب مناسبی برای دیگر پرچم داران بدل کرد.

چند نکته در مورد Ascend P7

  • گوشی هواوی Ascend P7 نخستین گوشی سری P بود که از تراشه دارای برند کایرین بهره می برد.
  • هواوی تلاش کرد عبارت groufie را برای عکس های سلفی دست جمعی جا بیندازد که البته پیروز نشد.
  • با اندروید 4.4.2 عرضه شد و در نهایت اندروید 5.1 را دریافت کرد.

هواوی P8

آیا هواوی P8 جذاب ترین گوشی سال 2015 بود؟ با چنین قطعیتی نمی توانیم رده بندی کنیم ولی در هر صورت بدنه آلومینیومی، دکمه پاور دارای جنس متفاوت و وزن متناسب، باعث شده بود این گوشی بتواند نظر را به خود جلب کند. این گوشی از لحاظ دوربین هم حرف زیادی برای گفتن داشت و دوربین 13 مگاپیکسلی آن می توانست برای عکاسی از حالت نقاشی با نور استفاده کند. همچنین سنسور این دوربین به جای فیلتر رنگی RGB مرسوم، از فیلتر RGBW بهره می برد. این رویکرد تقریبا مشابه کاری است که هواوی برای سری P30 انجام داد.

از بین ویژگی های سخت افزاری می توانیم به 3 گیگابایت رم، 16 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی، نمایشگر 5.2 اینچی LCD با رزولوشن FHD، باتری 2680 میلی آمپر ساعتی و دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی اشاره کنیم. قلب تپنده این گوشی تراشه های کایرین 930 و 935 بود و با وجود ادعای هواوی، بیشتر یک تراشه میان رده محسوب می شد.

چند نکته در مورد هواوی P8

  • این اولین گوشی سری P هواوی بود که بدون نام Ascend عرضه شد.
  • هواوی در کنار این مدل پرچم دار از گوشی میان رده P8 لایت رونمایی کرد و بعد از آن هم این رویکرد تکرار شد.
  • هواوی همچنین از P8 مکس رونمایی کرد که از باتری و نمایشگر بزرگ تر بهره می برد.

سال 2019 برای هواوی چگونه گذشت؟

سری هواوی P9

گوشی های هواوی P9 و P9 پلاس بالاخره رقابت با رقبای قدر را جدی گرفتند. این گوشی از بدنه یکپارچه فلزی بهره می برد و بر روی بخش دوربین هم یک نوار شیشه ای تعبیه شده بود. همچنین برای نخستین بار با حسگر اثر انگشت فیزیکی روبرو شدیم. این حسگر همچنین از فرمان های حرکتی پشتیبانی می کرد مثلا برای مشاهده تصاویر یا مشاهده نوتفیکیشن ها کاربران می تواستند بر روی حسگر سوایپ کنند.

از بین ویژگی های شاخص این گوشی می توانیم به دوربین دوگانه دارای لنزهای ساخت شرکت لایکا اشاره کنیم که یکی از اولین گوشی های مجهز به دوربین دوگانه محسوب می شد. این ماژول که از دو دوربین 12 مگاپیکسلی معمولی و سنسور سیاه وسفید 12 مگاپیکسلی بهره می برد، در شرایط مختلف می توانست عکس های جذابی را ثبت کند؛ البته عدم تعبیه لرزشگیر اپتیکال یک ضعف مهم محسوب می شد.

این گوشی به لطف داشتن تراشه کایرین 955 پیروز شد از لحاظ پردازشی عملکرد بسیار بهتری نسبت به نسل قبلی داشته باشد. اگرچه پردازنده گرافیکی این تراشه همچنان نسبت به نمونه های رقیب بسیار ضعیف تر بود، ولی هواوی نشان داد که موضوع توانایی تراشه برای این شرکت اهمیت بیشتری پیدا کرده است. از بین ویژگی های P9 پلاس می توانیم به نمایشگر اندکی بزرگ تر (5.2 اینچ) و باتری بزرگ تر اشاره کنیم.

چند نکته در مورد گوشی های هواوی P9

  • P9 اولین گوشی هواوی مجهز به دوربین دوگانه نبود و در سال 2014 آنر 6 پلاس با 2 دوربین اصلی معرفی گشت.
  • برخلاف تعدادی از پرچم داران سال 2016، گوشی های هواوی P9 به جای فیلمبرداری 4K از فیلمبرداری 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی می کردند.
  • P9 پلاس مانند گوشی های اپل از قابلیت لمس سه بعدی پشتیبانی می کرد.

سری هواوی P10

گوشی های هواوی P10 علاوه بر اینکه از پنل پشتی شیشه ای جذابی بهره می بردند، همچنین باید به انتقال حسگر اثر انگشت از پنل پشتی به پنل جلویی هم اشاره کنیم. هواوی با تقلید از شرکت میزو قابلیت هایی برای این حسگر تعریف کرد تا کاربران با لمس کوتاه بر آن بتوانند به صفحه قبلی برگردند و فشار محکم بر آن کاربر را روانه هوم اسکرین می کرد. برای باز کردن منوی Recents هم می توانستید بر روی این حسگر به صورت افقی سوایپ کنید.

از لحاظ ویژگی های دوربین، این گوشی ها نسبت به نسل قبلی ارتقای گسترده ای نداشتند. کاربران با خرید آن ها دوربین های 12 مگاپیکسلی معمولی و 20 مگاپیکسلی سیاه وسفید نصیبشان می شد و در ضمنً تراشه کایرین 960 هم قابلیت فیلمبرداری 4K را برای این گوشی ها به ارمغان آورد.

همچنین برای آخرین بار، شاهد عرضه مدل پلاس بودیم و بعد از این نسل، هواوی تصمیم گرفت از نام پرو استفاده کند. تفاوت مهم P10 پلاس نسبت به مدل معمولی در زمینه باتری بزرگ تر، نمایشگر بهتر و بزرگ تر و بازتر بودن دیافراگم دوربین اصلی بود.

چند نکته در مورد گوشی های هواوی P10

  • این سری با بهره گیری از قابلیت نرم افزاری، حالت پرتره را برای دوربین سلفی به ارمغان آورد.
  • برخی از گوشی های P10 از حافظه UFS بهره می بردند و برخی دیگر مجهز به حافظه eMMC بودند.
  • بسته بندی این گوشی ها هم قابل توجه بود و به کتاب شباهت داشت.

چرا طراحی گوشی های هوشمند تکراری شده است؟

سری هواوی P20

اگر گوشی های P8 و P9 نام هواوی را بیش از پیش مطرح کردند، سری P20 عزم پایدار هواوی را برای تبدیل به مهم ترین سازنده گوشی های هوشمند نشان داد. اول از همه باید به تراشه کایرین 970 این گوشی ها اشاره کنیم که برای اولین بار از چیپ اختصاصی مختص یادگیری ماشینی بهره می برد. این چیپ بخشی از وظایف پردازنده و پردازنده گرافیکی را بر عهده می گرفت و منجر به بهبود مصرف انرژی می شد.

مدل معمولی P20 از باتری 3400 میلی آمپر ساعتی و مدل پرو از باتری 4000 میلی آمپر ساعتی بهره می برد و سرعت شارژ هر دو مدل 22.5 وات بود. در ضمنً باید بگوییم که هر دو مدل فاقد قابلیت شارژ بی سیم بودند. اما در نهایت جذاب ترین ویژگی این گوشی ها، دوربین آن ها بود و به خصوص نباید فراموش کنیم که P20 پرو نخستین گوشی دارای دوربین سه گانه محسوب می شود. این گوشی از دوربین اصلی 40 مگاپیکسلی، سنسور سیاه وسفید 20 مگاپیکسلی و دوربین تله فوتو 8 مگاپیکسلی با زوم اپتیکال 3 برابری بهره می برد. این ماژول دوربین می توانست زوم هیبریدی 5 برابری را هم ارائه کند که نسبت به زوم دیجیتالی مرسوم کیفیت بهتری داشت.

مدل استاندارد هم مجهز به دوربین دوگانه شامل سنسور 12 مگاپیکسلی و سنسور سیاه وسفید 20 مگاپیکسلی بود. از جمله ویژگی های مشترک بین دو گوشی می توانیم به حالت شب برای عکس برداری اشاره کنیم. همچنین سری P20 در افزایش محبوبیت رنگ بندی گرادیان نقش مهمی ایفا کردند و بعد از آن شرکت های زیادی برای رنگ بدنه خود به رنگ بندی گرادیان روی آوردند.

چند نکته در مورد گوشی های هواوی P20

  • گوشی های هواوی P20 ماه ها قبل از گوگل و دیگر شرکت ها حالت شب را برای عکاسی ارائه دادند.
  • در کنار سری P20، هواوی از طرح پورشه گوشی میت RS رونمایی کرد که مجهز به دو حسگر اثر انگشت (پنل پشتی و زیر نمایشگر) بود و از شارژ بی سیم پشتیبانی می کرد.
  • این گوشی ها قرار است در سال 2020 اندروید 10 را دریافت کنند.

سری هواوی P30

در پی پیروزیت گوشی های هواوی P20، کمپانی هواوی از نسل بعدی سری P به نام P30 رونمایی کرد که آن ها هم مجهز به ویژگی های بسیار جذابی هستند. گل سر سبد این خانواده P30 پرو است که در کنار اوپو رینو 10X اولین گوشی های مجهز به دوربین پریسکوپی با زوم 5 برابری اپتیکال محسوب می شوند. این ویژگی به چنان محبوبیتی رسیده که سامسونگ هم برای گلکسی اس 20 اولترا به استفاده از آن روی آورده است.

فزونی های مدل پرو نسبت به مدل استاندارد محدود به دوربین نیست و در زمینه باتری (4200 میلی آمپر در برابر 3650 میلی آمپر)، شارژ سریع تر (40 وات در برابر 22.5 وات)، مقاومت در برابر نفوذ آب و رزولوشن بالاتر دوربین اولترا واید (20 مگاپیکسلی در برابر 16 مگاپیکسل) شاهد فزونی مدل پرو هستیم.

هر دو گوشی دارای دوربین اصلی 40 مگاپیکسلی با فیلتر رنگی RYYB به جای RGB هستند که این موضوع منجر به بهبود کیفیت عکس برداری در محیط های کم نور شده است. قلب تپنده این گوشی ها تراشه کایرین 980 است که در زمینه پردازش حرف زیادی برای گفتن دارد. از دیگر ویژگی های مشترک بین آن ها می توانیم به دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و کارت حافظه اختصاصی نانو مموری اشاره کنیم.

چند نکته در مورد گوشی های هواوی P30

  • مدل استاندارد هواوی P30 از شارژ بی سیم پشتیبانی نمی کند ولی هواوی یک کیس مخصوص برای این مشخصه ارائه داد.
  • مدل استاندارد هواوی P30 از جک هدفون بهره می برد که مدل پرو فاقد این مشخصه است.
  • هواوی P30 پرو به جای تعبیه اسپیکر مکالمه، از طریق لرزش نمایشگر صدا را به گوش کاربر منتقل می کند.
  • تا اطلاع ثانوی این سری آخرین پرچم داران هواوی هستند که از سرویس های گوگل بهره می برند.

در مورد سری هواوی P40 چه می توان گفت؟

4 روز دیگر در تاریخ 26 مارس گوشی های خانواده هواوی P40 معرفی می شوند که طبق خبرهای مطرح شده، این بار به جای دو مدل همیشگی شاهد 3 مدل شامل P40، P40 پرو و P40 پریمیوم خواهیم بود. همچنین به دلیل تحریم های آمریکا، برای نخستین بار نسل جدید گوشی های سری P هواوی فاقد سرویس های گوگل خواهند بود.

به نظر می رسد مدل پریمیوم از دوربین پنج گانه، مدل پرو از دوربین چهارگانه و مدل استاندارد هم از دوربین سه گانه بهره می برد. مطابق معمول، قلب تپنده این گوشی ها مشابه تراشه سری میت خواهد بود که این یعنی باید انتظار تعبیه تراشه کایرین 990 را داشته باشیم. از دیگر ویژگی ها می توانیم به نمایشگر حفره دار و نمونه ارتقا یافته دوربین پریسکوپی برای مدل پرو و پریمیوم اشاره کنیم.

تاریخچه مختصر و مفید گوشی های گلکسی اس سامسونگ

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 21 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 115

به "تاریخچه مختصر و مفید گوشی های سری P هواوی" امتیاز دهید

1 کاربر به "تاریخچه مختصر و مفید گوشی های سری P هواوی" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخچه مختصر و مفید گوشی های سری P هواوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید