احیای 2 رشته فراموش شده صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد، مجید صفایی صبح امروز یکشنبه 20 تیرماه 1400 با بیان اینکه تعداد افراد دارای مهارت در رشته های نمدمالی و گلیم مشته در کهگیلویه و بویراحمد بسیار کم است، افزود: سه کارگاه مهارتی برای آموزش 70 نفر در رشته گلیم مشته در شهرستان کهگیلویه و یک دوره مهارتی با حضور 20 هنرجو در شهرستان بویراحمد در رشته نمدمالی آغاز شده است.

احیای 2 رشته فراموش شده صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اضافه کرد: به شرکت کنندگان در این دوره های آموزشی گواهی مهارت و سپس تسهیلات بانکی ارزان قیمت به منظور راه اندازی کارگاه های خانگی اعطا و همچنین از علاقه مندان برای برپایی دوره مهارتی بهره گرفته می شود.

صفایی ادامه داد: 29 دوره آموزشی صنایع دستی در منطقه ها شهری و روستایی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده است.

او هدف از برگزاری این دوره ها را افزایش توانمندی بانوان و رونق صنایع دستی نام کرد و اضافه کرد: برای شرکت در این دوره های آموزشی 600 هنرآموز شرکت کرده است.

صفایی اضافه کرد: جاجیم بافی، سفره بافی، نمداقتصادی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبدبافی، رودوزی های سنتی و سیاه چادر بافی از مهم ترین دست بافته های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.

نمداقتصادی با استفاده از پشم گوسفند تولید می شود که در صورت احیای آن افزون بر رونق تولید منجر به گرمی بازار فروش پشم عشایر به قیمت واقعی هم می شود و زیرانداز و پالتو از مهم ترین محصولات تولیدی نمداقتصادی است.

گلیم مشته هم نوعی گلیم یک رو بافت است که می تواند در صورت تولید انبوه، سرمایه اقتصادی خوبی برای زنان ایجاد کند.

منبع: گردشبان
انتشار: 30 تیر 1400 بروزرسانی: 30 تیر 1400 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 959

به "احیای 2 رشته فراموش شده صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احیای 2 رشته فراموش شده صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید