هر آنچه راجع به دندان مصنوعی باید بدانید

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، برترین ها/ استفاده از دندان مصنوعی یکی از روش های رایج در علم پزشکی و دندان پزشکی است که شرایط مخصوص به خود را دارد و فرد در صورت احتیاج و یا تجویز پزشک می تواند از آن استفاده کند. در این مطلب با شما هستیم تا شما را با هر آنچه که باید در رابطه با دندان مصنوعی بدانید آشنا کنیم.

هر آنچه راجع به دندان مصنوعی باید بدانید

دندان مصنوعی چیست؟

به طور کلی باید بگوییم که دندان مصنوعی در واقع لثه و دندانی است که با توجه به فرم فک و دهان فرد قالب گرفته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. دندان های مصنوعی را در بعضی از شرایط می توان جایگزینی برای دندان های طبیعی دانست که فرد به هر دلیلی آن ها را از دست داده است. دندان های مصنوعی انواع متفاوتی دارند که بسته به احتیاج فرد مورد استفاده قرار می گیرند. پیش از این دندان های مصنوعی را با متریال هایی همچون پرسلین یا پلاستیک می ساختند، اما امروزه پروتز های مدرن تری برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند که غالباً از رزین سخت تهیه می شوند. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که متریال و جنس دندان های مصنوعی نسبت به دندان های طبیعی بسیار شنماینده تر هستند. این یعنی در صورت عدم مراقبت درست از آن ها و یا افتادن بر روی زمین می توانند به راحتی ترک بخورند و بشنمایند.

معمولاً ساختار دندان های مصنوعی به گونه ای طراحی می شوند که رزین به کار رفته در آنها، کاملاً مشابه دندان های طبیعی باشد و در ساخت دندان مصنوعی نیز از ماده ای پلیمری و انعطاف پذیر استفاده می گردد تا به راحتی بتواند بر روی یک خط طبیعی بر روی لثه قرار بگیرد.

لزوم استفاده از دندان مصنوعی

استفاده از دندان مصنوعی برای کسانی که تمامی دندان های خود و یا بخشی از آن را از دست داده اند توصیه می گردد. این راه چاره نه تنها ظاهر زیبایی به دهان و لبخند می بخشد، بلکه از ساختار اطراف گونه ها، لب ها و همین طور دهان نیز حمایت می نماید و آن ها را سالم تر نگه می دارد. استفاده از دندان مصنوعی در کنار تمامی این موارد می تواند امکان غذا خوردن و جویدن غذا را نیز برای فرد به مراتب راحت تر سازد. به همین دلیل نیز فرد می تواند رژیم غذایی سالم تر و مناسب تری را پیش بگیرد.

انواع دندان مصنوعی

همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، اصولاً دندان های مصنوعی تنوع بالایی دارند و می توان آن ها را در دسته بندی هایی متفاوت قرار داد. به طور کلی دسته بندی های کلی دندان مصنوعی شامل این موارد می شوند:

دندان مصنوعی کامل

این نوع از دندان های مصنوعی برای کسانی مناسب است که به هر دلیلی، تمامی دندان های طبیعی خود را در هر دو فک بالا و پایین از دست داده اند. دندان های مصنوعی کامل نیز، خود به دو نوع کلی دندان مصنوعی کامل معمولی و همین طور دندان مصنوعی کامل فوری تقسیم بندی می شوند.

دندان مصنوعی های معمولاً در واقع همان هایی هستند که چیزی حدود 8 تا 12 هفته بعد از کشیده شدن دندان ها و التیام پیدا کردن لثه ها مورد استفاده قرار می گیرند. دندان مصنوعی های کامل فوری، اما از قبل آماده می شوند و به محض آنکه دندان های فرد کشیده شد در دهان او قرار می گیرند.

این نوع از دندان مصنوعی ها به زمانی برای التیام پیدا کردن لثه ها احتیاجی نخواهند داشت. نکته ای که باید در رابطه با این نوع دندان مصنوعی ها ذکر کنیم این است که آز آنجایی که استخوان و لثه ها به مرور زمان و در زمان التیام یافتن دچار انقباض می شوند، این نوع از دندان مصنوعی ها نیز در این زمان به دستکاری و تنظیم به مراتب بیشتری احتیاج خواهند داشت.

دندان مصنوعی ثابت

دسته دوم از دندان مصنوعی ها یا در واقع همان ایمپلنت های دندان نمونه های ثابتی هستند که می توانند جایگزینی برای دندان های طبیعی به حساب آیند و موجب بازگشت زیبایی دندان ها و لبخند شما شوند.

دندان های مصنوعی با پایه ایمپلنت

به عنوان پایه بریج ثابت قرار می گیرند و در نتیجه نیز دیگر هیچ احتیاجی به دندان های مصنوعی متحرک نخواهد بود.

نکته ای که در رابطه با این روش باید اشاره کنیم هزینه نسبتاً زیاد آن ها نسبت به دندان مصنوعی های متحرک است. با این حال ترکیب ایمپلنت و بریج را می توان ملموس تر و نسبت به دندان های طبیعی مشابه تر دانست. گفتنی است از آنجایی که ایمپلنت های دندان به استخوان فک بیمار اتصال پیدا می نمایند ضروری است که چیزی حدود 6 ماه قبل از ایمپلنت، قلابی فلزی به صورت دائمی در داخل استخوان فک او قرار بگیرد. به خاطر داشته باشید درست است که ایمپلنت می تواند کم کم جای خود را به عنوان جایگزین خوبی برای دندان مصنوعی باز کند، اما این روش نمی تواند برای تمامی افراد مناسب باشد.

دندان مصنوعی تکه ای

دندان مصنوعی تکه ای که به آن دندان مصنوعی جزئی و یا پروتز پارسیل دندان نیز می گویند در واقع از دندان مصنوعی تشکیل می گردد که به پایه ای پلاستیکی و همرنگ با لثه و بعد از آن به بدنه ای فلزی متصل است. این بدنه فلزی است که می تواند دندان را در جای خود به خوبی نگه دارد.

معمولاً استفاده از دندان مصنوعی تکه ای به افرادی توصیه می گردد که تعدادی از دندان های خود را به هر دلیل از دست داده اند و نمی خواهند که از ایمپلنت و یا پل استفاده نمایند. این روش در شرایطی به کار گرفته می گردد که یک یا چند دندان طبیعی در فک بالا و یا پایین هنوز باقی مانده باشند.

مراقبت از دندان مصنوعی

طبیعتاً دندان مصنوعی نیز مانند هر روش درمانی در زمان استفاده احتیاجمند مراقبت های مخصوص به خود خواهد بود. در وهله اول باید بدانید که به هیچ عنوان نباید دندان مصنوعی خود را با موادی همچون آب داغ، مواد شوینده آَشپزخانه، مواد ساینده، مواد سفیدنماینده رخت شویی، الکل متیلی، مواد ضدعفونی نماینده و... تمیز کنید.

ضروری است که برای حفظ و رعایت بهداشت دندان های طبیعی خود، بعد از هر وعده غذایی، دندان های مصنوعی تان را به خوبی تمیز کنید. معمولاً متخصصین و دندان پزشکان روش های صحیح استفاده از مسواک و همین طور نخ دندان برای دندان های مصنوعی را به شما آموزش می دهند، به همین دلیل نیز ضروری است که به تمامی آن ها دقت کافی را داشته باشید.

برای صرف اولین وعده غذایی بعد از استفاده از دندان مصنوعی بهتر است که به سراغ غذا های نرم مثل سبزیجات پخته شده بروید. در کنار این می توانید تکه های کوچکی از غذا را گاز بزنید و آن ها را با آرامی بجوید. توصیه دیگری که برایتان داریم این است که در صورت امکان، مواد غذایی را به صورت هم زمان و همین طور در هر دو طرف دندان خود بجوید.

منبع: همگردی
انتشار: 18 دی 1399 بروزرسانی: 18 دی 1399 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 609

به "هر آنچه راجع به دندان مصنوعی باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر آنچه راجع به دندان مصنوعی باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید