دست ردّ سعودی ها به درخواست عمران خان درباره کشمیر

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، عربستان سعودی درخواست پاکستان برای رایزنی درخصوص شرایط کشمیر در نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی را رد نموده است.

دست ردّ سعودی ها به درخواست عمران خان درباره کشمیر

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از الخلیج آنلاین، روزنامه the hindu در ماه دسامبر اظهار داشت که پاکستان به وسیله تحمیل کردن برگزاری نشستی ویژه درباره شرایط کشمیر در سازمان همکاری اسلامی به عربستان سعودی، به پیروزی دیپلماتیک دست یافته است. آن موقع، این سازمان بیانیه ای در این باره صادر نکرد.

روزنامه داون پاکستان، پنجشنبه نوشت که عربستان سعودی درخواست عمران خان نخست وزیر پاکستان برای رایزنی درباره شرایط کشمیر را رد نموده است.

سازمان همکاری اسلامی در تاریخ 9 فوریه، نشست مسئولان ارشد در جده را برای آماده سازی اجلاس شورای وزیران خارجه این سازمان برگزار کرد.

پیش از این نیز، رسانه های خبری فاش کردند که عربستان سعودی، پاکستان را برای حضور نیافتن در نشست سران کشورهای اسلامی در مالزی، تحت فشار قرار داده است؛ این نشست در دسامبر گذشته برگزار گردید.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه درباره فشارهای عربستان سعودی به پاکستان جهت ممانعت از حضور این کشور در نشست کوالالامپور، گفت: متأسفانه ما شاهد فشارهای عربستان بر پاکستان بودیم. مسئولان عربستانی، پاکستان را تهدید کردند تمامی سپرده های خود را از بانک مرکزی پاکستان خارج می نمایند و چهار میلیون پاکستانی را که امروز در عربستان مشغول به کار هستند از این کشور اخراج نموده و به جای آنها کارگران بنگالی استخدام می نمایند.

اردوغان اضافه کرد، پاکستان که از بحران های بزرگ مالی رنج می برد، در سایه این تهدیدها و فشارها مجبور شد در نشست سازمان همکاری اسلامی مشارکت نکند.

از سوی دیگر، عمران خان طی یک سخنرانی در جریان سفرش به مالزی، از سکوت سازمان همکاری اسلامی درباره کشمیر ابراز تأسف کرد.

روزنامه داون نوشت، خان در این سخنرانی گفت: دلیل این است که ما صدایی نداریم و دوگانگی کامل میان ما وجود دارد. ما حتی نمی توانیم در نشست سازمان همکاری درباره کشمیر گرد هم بیاییم.

نارندا مودی نخست وزیر هند در اکتبر سال گذشته میلادی به ریاض سفر کرد. این دومین سفر وی به ریاض از سال 2016 محسوب می شد و طی این سال ها، او با محمد بن سلمان ولیعهد 5 بار ملاقات نموده است.

نتیجه نشست های مودی با مقام های سعودی، امضای توافقنامه همکاری استراتژیک میان دو کشور بود.

در 5 آگوست گذشته، دولت هند بندهای ماده 370 قانون اساسی در خصوص جامو و کشمیر را ملغی نموده و براساس آن شرایط ویژه در خصوص این دو منطقه را برداشت حریم هوایی خود را به روی دهلی نو بست.

در حال حاضر بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار گرفته است. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان(از هند) در سال 1947 میلادی است.

پاکستان برخلاف هند با ورود دیگر کشورها برای حل مسئله کشمیر مخالفت نمی کند و تا به امروز چندین بار در مجامع بین المللی مسئله کشمیر را مطرح نموده و خواهان میانجی گری کشورها شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 6 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 37

به "دست ردّ سعودی ها به درخواست عمران خان درباره کشمیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دست ردّ سعودی ها به درخواست عمران خان درباره کشمیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید