افشای دروغ های تازه درباره حمله آمریکا به عراق

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، ایسنا نوشت: بعد از کمتر دو سال از حملات 11 سپتامبر که بر اساس یک شکست اطلاعاتی بی سابقه در تاریخ صورت گرفت، جورج بوش، رئیس جمهوری اسبق آمریکا جنگی ویرانگر را علیه عراق به راه انداخت. این در حالی است که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا و دیگر آژانس های اطلاعاتی شاهد این بودند که کاخ سفید به صورت گسترده برای توجیه حمله خود علیه کشوری اقدام کرد که نه حمله ای کرده و نه حتی تهدید به حمله علیه آمریکا کرده بود.

افشای دروغ های تازه درباره حمله آمریکا به عراق

اشتباهات نادرست و مفاهیم اشتباه پیرامون سلاح کشتار جمعی عراق و حمایت ادعایی از القاعده، با جزئیات در کتاب جدید رابرت دراپر شروع جنگ: چگونه دولت بوش آمریکا را در عراق درگیر کرد؟، مطرح شده است و این کتابی است که توجه روزنامه لس آنجلس تایمز را برانگیخته که با جزئیات به داستان حمله آمریکا به عراق می پردازد.

این نویسنده بر اسناد محرمانه ای اتکا می کند که اخیراً از حالت طبقه بندی شده درآمده اند. این اسناد به گفته های تعدادی از مسؤولان آژانس اطلاعات مرکزی می پردازد که در گذشته، فرصتی به آنها برای مطرح کردن داستان پست برای دوره پیش از جنگ در مارس 2003 دست نیافته بود؛ جنگی که به مدت هشت سال ادامه یافت و جان هزاران عراقی و آمریکایی را گرفت.

اما چرا الان؟ در واقع، عناوین جدیدی وجود ندارند که بتوان با آنها درگیری های شخصی و سمی در دوره بوش بعد از دو دهه را خلاصه کرد اما رابرت دراپر داستان قانع کننده ای را در مورد میزان فاجعه ای نوشته است که روش ایدئولوژیک دارد و اینکه چرا مردم آمریکا در معرض نیرنگ قرار گرفتند؟

برخلاف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که هر روز سخنان باطل به زبان می آورد اما بوش به دروغ ایمان داشت و این مساله او را در مقابل شواهد ضد و نقیض یا تردیدها پیرامون تهدید احتمالی عراق، مصون نگه می داشت. گزارش لس آنجلس تایمز در ادامه عنوان می کند که این حماقت، علتی شد تا آمریکایی ها در برآوردهای سازمان اطلاعات آمریکا تردید کنند، بدتر از آن، اینکه ترامپ این توانایی را برای ایجاد وضعیتی از ناکامی همیشگی سازمان یافته جهت تردید درباره کارشناسان حتی در دولت وی، ایجاد کرده است.

این نویسنده می گوید، راستا جنگ چند روز پس از حملات شروع شد، آن هنگام که دیک چنی، معاون رئیس جمهوری آمریکا به مقر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در ایالت ویرجینیا رفت و فرماندهان این آژانس درمورد اسامه بن لادن، سرکرده القاعده صحبت کردند اما دیک چنی از جانب خود بر لزوم تمرکز بر صدام اصرار ورزید.

آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا این باور را داشت که شواهدی مبنی بر دست داشتن عراقی ها در این حملات وجود ندارند، تا حدی که یکی از فرماندهان این آژانس بعداً گفت: مساله اینگونه بود که گوئی در مورد دست داشتن بلژیک در حملات می پرسیدی؟

طی سال بعد، چنی و دیگر ایدئولوژیست ها نظریه دروغین خود را به سمت جلو پیش بردند و ادعاهای دروغینی را به صورت روزافزون در مورد این امر مطرح کردند که صدام زرادخانه ای از تسلیحات هسته ای و بیولوژیک و شیمیایی را به صورت محرمانه تولید و ذخیره کرده است.

این نویسنده فاش کرد که وزارت دفاع آمریکا اداره اطلاعاتی ویژه ای را در آن زمان برای ارائه گزارش های ثابت نشده ای به چنی و بوش ایجاد کرد که این امر از طریق گروهی از مخبرانی به رهبری جورج تنِت انجام شد که اعتبار اندکی داشتند و به سرعت آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در اشتباهی فاحش افتاد و شروع به دامن زدن به ارزیابی محتاطانه از تهدید کذایی عراق کرد تا به کاخ سفید برای قانع کردن مردم نسبت به وجود یک خبر فوری کمک کند.

بوش نیازمند قانع کردن بسکمک نبود، چراکه دستور به برنامه ریزی برای جنگ عراق را فقط دو ماه بعد از حملات 11 سپتامبر داد و طبق آنچه این نویسنده گفته است، ترس و نه هوشمندی و با خیال و نه با حقایق، عامل سوق پیدا کردن بوش به سمت جنگ بود تا حدی که او اذعان کرد که نمی توان منتظر ماند که به شاهد نهایی برسیم.

عراق هیچ برنامه هسته ای یا گازهای سمی و راکت های آکنده از ویروس های کشنده نداشت. هیئت سازمان ملل چندین ماه بررسی کرد اما هیچ سلاح غیرقانونی را پیدا نکرد.

این نویسنده همچنین از داستانی پرده برداشت که سازمان اطلاعات مصر از یک فعالی ساخته و پرداخته بود. او زیر شکنجه گفته بود که از همکارش شنیده ارتباطی میان عراق و القاعده وجود دارد. همچنین کاخ سفید گزارش دروغینی را از سازمان اطلاعات جمهوری چک مد نظر قرار داد که در آن گفته شده بود محمد عطا، یکی از ربایندگان در 11 سپتامبر با یک دیپلمات عراقی در پراگ در آوریل 2001 دیدار کرده بود که از اسناد دفتر تحقیقات فدرال معین شد که عطا در این نشست کذایی، خارج از آمریکا بوده است و این دیپلمات عراقی در پراگ نبوده است.

دولت جورج بوش مدعی شد که نظام صدام برای خرید اورانیوم از نیجر تلاش کرده بود اما رد این خبر دروغین کار آسانی بود. کاخ سفید به این حد اکتفا نکرد بلکه تلاش کرد اظهارات دروغین یک مهندس عراقی را در مورد صدام ترویج دهد که گفته بود صدام تلاش می کند سیاه زخم تولید کند که در پی این امر، سازمان اطلاعات آلمان سریعاً نسبت به اظهارات غیرقابل موثق هشدار داد.

23311

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 31 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 382

به "افشای دروغ های تازه درباره حمله آمریکا به عراق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افشای دروغ های تازه درباره حمله آمریکا به عراق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید