آتش سوزی در بیمارستان مسیح کرمانشاه عمدی بود؟

به گزارش دنیای با نشاط مدرسه، براساس آخرین خبرهای واصله، آتش سوزی در بیمارستان مسیح کرمانشاه رخ داد که شواهد حکایت از عمدی بودن آن دارند.

آتش سوزی در بیمارستان مسیح کرمانشاه عمدی بود؟

داستان چیست؟

امید قادری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیمارستان تاریخی مسیح مرادیان یک بیمارستان قدیمی و شاید جز یکی از نخستین بیمارستان ها در ایران و در غرب کشور بود که سه شنبه 27 اسفند بخش هایی از آن به صورت عمدی در آتش سوخت، اظهار داشت: متأسفانه این بنای تاریخی حدود پنج سال قبل با شکایت مالک و براساس حکم دیوان عدالت اداری، از فهرست آثار ملی کشور خارج شده بود. وی با اشاره به اینکه مالک بنا از زمان خروج از ثبت این اثر تاریخی و مهم کرمانشاه به شدت دنبال تغییر کاربری بنا و تخریب آن برای ساخت مجتمعی تجاری بود، افزود: اداره کل میراث فرهنگی استان در طول این مدت بارها به مالک درباره نگهداری از اینا بنا اخطار داده بود، چون هر چند آن حکم قضایی خروج از ثبت را داشت، اما به واسطه واجد ارزش تاریخی بودن بنا از نظر میراث فرهنگی و پایه گذاری کردن آن توسط یکی از خیرین گذشته کرمانشاه مسیح مرادیان که به نوعی دراین شهر یک نماد بود، میراث فرهنگی همچنان معتقد است که این بنا باید پابرجا بماند و از ان حفاظت شود.

وزیر میراث فرهنگی هم به موضوع بیمارستان ورود کرده بود

او به مکاتبه علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی با وزیر بهداشت برای سالم ماندن این بنای تاریخی اشاره کرد و افزود: بر اساس این پیگیری ها، مکاتباتی نیز با استاندار و رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شده بود تا به هیچ وجه اجازه تغییر کاربری کاربری به این ملک داده نشود. قادری ادامه داد: بعد از اینکه در کمیسیون ماده 5 درخواست تغییر کاربری این بنای تاریخی در استان مخالفت شد، ما شاهد اقدامات مشکوکی برای این بنای تاریخی بودیم. به عنوان مثال در سیل گذشته شاهد بودیم که آب ها به نوعی در حال هدایت شدن به سمت این بنای تاریخی است تا این ساختمان فروکش کند، حتی زیرزمین پر از آب بود. یا متوجه می شدیم که معتادان به راحتی داخل این بنا می فرایند، بنابراین از طریق دفتر قضایی و اخطارهایی که داده می شد، درخواست تامین امنیت ملک را از مالک داشتیم.

شواهد می گویند آتش سوزی عمدی بود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه، پیرامون آتش سوزی در بیمارستان مسیح کرمانشاه افزود: سه شنبه 27 اسفند شاید میلیون ها ترقه در کشور به زمین خورد یا آتش های کوچکی روشن شد که به سرعت نیز خاموش شدند، اما هیچ کدام از آن ها باعث آتش سوزی به این گستردگی نشدند آتشی که خاموش کردن آن حدود 10 ساعت طول کشید. او درباره بررسی های اولیه بعد از آتش سوزی توضیح داد: مواد اشتعال زا مانند بنزین و گازوییل در فضاهای مختلف بنا ریخته شده بود و سیستماتیک دور تا دور ساختمان آتش وجود داشت، این شرایط قطعا و یقیقنا برای هر شخص عادی این شبهه را به وجود می آورد که آتش روشن شده عمدی بوده است، نه از بازی های چهارشنبه سوری رخ دهد.

مدعی العموم و شورای تامین به آتش سوزی ورود می کنند

قادری با اشاره به در دستور کاربودن برگزاری جلسات فوری و تخصصی برای بررسی شرایط موجود این اثر تاریخی برای چهارشنبه 28 اسفند، ادامه داد: قرار است در جلسه ای تخصصی برای پیگیری این موضوع، مدعی العموم و شورای تامین قضیه را بررسی کنند. همچنین با توجه به دراختیار داشتن همه پلان های معماری و اطلاعات موجود بنا در پفراینده ثبتی آن، از نظر فنی تصویب می شود که چون این بنا در محدوده بافت تاریخی کرمانشاه است و میراث فرهنگی اجازه ورود دارد، صرفا اجازه بازسازی عین به عین به مالک داده خواهد شد و اجازه هیچ گونه بازسازی و تغییر کاربری به این بنا نخواهیم داد.

فقط سقف طبقه آخر بیمارستان تخریب شده/دنبال راهکاری برای بازگشت اثر به ثبت ملی هستیم

وی با بیان اینکه بر اساس بررسی ها تا کنون خوشبختانه فقط سقف طبقه آخر این بنای تاریخی در آتش سوخته است و به دیگر قسمت ها اسیب چندانی وارد نشده، گفت: قصد داریم در صحبت با معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه دنبال راهکاری برای بازگرداندن این اثر تاریخی به فهرست آثار ملی باشیم تا دیگر امکان تخریب آن فراهم نشود. او وقوع این آتش سوزی را برای مردم کرمانشاه بسیار دردآور دانست و افزود: ارزش های فرهنگی را نباید جایگزین ارزش های مادی کرد یا با آن ها سنجید، آن هم برای بنایی تاریخی که یک عمر مردم کرمانشاه با آن در ذهن خود خاطره داشته اند، اما متاسفانه تلاش کردند تا آن را به همین سادگی از دست بدهیم. وی نداشتن اعتبارات کافی برای تملک بنا و قرار دریافت این بیمارستان تاریخی در موقعیتی از شهر که سودآوری زیادی را برای مالک به همراه دارد و در نتیجه آن راضی به فروش بنا به هر قیمتی نمی شود را از دلایلی دانست که در نهایت به شرایط امروزی این بنا منجر شده است. به گفته او حتی استانداری کرمانشاه قصد تملک این بنای تاریخی را داشته که مالک با قیمت این نهاد برای فروش موافقت نکرده است. بیمارستان قاجاری مسیح مرادیان در کرمانشاه، نخست با حمایت مسیونرهای مسیحی و توسط دکتر بلانش ویلسون استد در سال 1916 تأسیس شد و تا حدود 2 دهه قبل فعال بود. پس از او پاکارد به ریاست بیمارستان رسید. او که قبل از آن در میان نستوریان ارومیه فعالیت می کرد، در پی درگیری های بین ایرانیان و روس ها، پس از وقفه ای کوتاه فعالیت هایش را در کرمانشاه و با بنای بیمارستان وست مینستر از سر گرفت. پاکارد نیز در سال 1943 بازنشسته شد و پس از او دکتر باسدیکر ریاست بیمارستان را بر عهده گرفت. مسیح مرادیان آخرین رئیس این بیمارستان بود که بعدها به بیمارستان مسیح و بیمارستان دکتر مرادیان هم معروف شد. این اثر تاریخی که جز نخستین بیمارستان ها در کشور نیز محسوب می شود دهم خرداد 1382 با شماره ثبت 9144 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید، اما با درخواست های مالک و در نهایت با حکم دیوان عدالت اداری این اثر تاریخی از فهرست آثار ملی خارج شد.

منبع: ایسنا

منبع: همگردی
انتشار: 17 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: donyaye-baneshate-madrese.ir شناسه مطلب: 105

به "آتش سوزی در بیمارستان مسیح کرمانشاه عمدی بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آتش سوزی در بیمارستان مسیح کرمانشاه عمدی بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید